Επίσημο: BMW 2 Series Active Tourer και 2 Series Gran Tourer facelift

Σχετικά άρθρα

Η BMW ανανεώνει τα 2-Series Active Tourer και 2-Series Gran Tourer, με τις στιλιστικές αλλαγές να είναι πολύ μικρές, με την BMW να τοποθετεί ανανεωμένους κινητήρες.

Συγκεκριμένα τα δύο MPV μοντέλα, που μέσα σε σχεδόν τρία χρόνια που βρίσκονται στην αγορά, έχουν πουλήσει περί τις 380.000 μονάδες παγκοσμίως, αποκτούν νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, νέους LED προβολείς ομίχλης, 2 νέα χρώματα (13 συνολικά διαθέσιμα), 6 νέες ζάντες (16″, 17″, 18″ και 19″), νέα μάσκα και νέους προφυλακτήρες, ενώ στις εκδόσεις με τετρακύλινδρο κινητήρα, οι απολήξεις των εξατμίσεων είναι διπλές.

Στο εσωτερικό συναντάμε νέους χρωματισμούς και νέες επενδύσεις από ύφασμα, δέρμα και Alcantara. Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας αναβαθμίστηκε, ενώ η κεκτρική κονσόλα έχει γίνει πιο οδηγοκεντρική, έχοντας μια ελαφριά στροφή προς τον οδηγό.

Όλοι οι διαθέσιμοι κινητήρες έχουν αποκτήσει βελτιωμένους εκκεντροφόρους, ενώ βελτιώσεις έχουν γίνει τόσο στο σύστημα ψύξης, όσο και στα turbo, προκειμένου να βελτιωθεί η απόδοση και να μειωθεί η κατανάλωση καυσίμου μαζί με τις εκπομπές ρύπων. Οι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου στην 2-Series Active Tourer αποδίδουν από 109 έως 231 άλογα, ενώ στην 2 Series Gran Tourer από 109 έως 192 άλογα.

Όλοι οι τετρακύλινδροι diesel κινητήρες θα διαθέτουν δύο turbo, φίλτρο κατακράτησης σωματιδίων, έναν επιπλέον NOx καταλύτη και σύστημα AdBlue προκειμένου να εκπέμπουν λιγότερους ρύπους.

Επιπλέον προστίθεται και μια plug-in υβριδική έκδοση, η Active Tourer 225xe iPerformance απόδοσης 224 ίππων με 385 Nm ροπής, με ηλεκτρική αυτονομία 41-45 χλμ, μέση κατανάλωση 2,3-2,5 λίτρα/100 χλμ και εκπομπές CO 52-57 γρ/χλμ.

Οι κινητήρες συνδυάζονται είτε με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, είτε με αυτόματο Steptronic κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, 7 ή 8 σχέσεων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...