Το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, περιλαμβάνει ριζικές αλλαγές στον τρόπο εξέτασης για τα διπλώματα οδήγησης, οι οποίες πιθανότατα θα ισχύσουν από την 1η Μαΐου.

Πιο συγκεκριμένα, το άρθρο 219 του πολυνομοσχεδίου προβλέπει τέλος στις παραστάσεις και νέο σύστημα εξετάσεων, οι οποίες θα γίνονται με τη χρήση του ίντερνετ και άλλων τεχνολογικών μέσων.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 219 του πολυνομοσχεδίου αναφέρεται πως στις 30 Απριλίου θα αρχίσει η εφαρμογή του νέου συστήματος, το οποίο αποσκοπεί στον πλήρη, αξιόπιστο και αξιοκρατικό έλεγχο των ικανοτήτων των υποψηφίων οδηγών και οδηγών μέσω ανέπαφων μηχανισμών, ήτοι με τη χρήση διαδικτυακών και τεχνολογικών μέσων.

Όπως αναφέρει το άρθρο 219:

Για τη διασφάλιση της συνέχειας της εκτέλεσης του έργου της δοκιμασίας των προσόντων και της συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών, την εξυπηρέτηση των υποψηφίων, την προάσπιση της οδικής ασφάλειας, τη διαφύλαξη των εσόδων του Κράτους, και μέχρι την ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς διενέργειας εξετάσεων, το οποίο αποσκοπεί στον πλήρη, αξιόπιστο και αξιοκρατικό έλεγχο των ικανοτήτων των υποψηφίων οδηγών και οδηγών μέσω ανέπαφων μηχανισμών, ήτοι με τη χρήση διαδικτυακών και τεχνολογικών μέσων, προβλέπεται μέχρι την 30η Απριλίου 2018, οπότε θα αρχίσει η εφαρμογή του νέου συστήματος, η εξακολούθηση της διενέργειας του έργου αυτού, όπως πραγματοποιείτο μέχρι την 31.12.2017, συνακολούθως, δε, το σύστημα αμοιβής στους εξεταστές υποψηφίων οδηγών και οδηγών, και στα ελεγκτικά όργανα του εν λόγω έργου (Σ.Ε.Ε.Υ.Μ.Ε.). Με την προτεινόμενη διάταξη, από την 30η Απριλίου το έργο θα εκτελείται εντός του κανονικού ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπηρεσιών και εντός του χρόνου που καλύπτεται από την προβλεπόμενη από την νομοθεσία υπερωριακή απασχόληση”.

Εξάλλου, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, περιγράφοντας το νέο τρόπο εξετάσεων, ανέφερε ότι θα δημιουργηθεί ένα control system, για τον έλεγχο της όλης διαδικασίας των εξετάσεων με στόχο ο εξεταστής να βρίσκεται σε απόσταση από τον εξεταζόμενο.

Παράλληλα θα ελέγχεται ηλεκτρονικά όλη η διαδικασία πριν τις εξετάσεις, δηλαδή, στα υποχρεωτικά μαθήματα που πρέπει να κάνει ο υποψήφιος για το δίπλωμα.

 • ζω για την ημερα που δεν θα υπαρξει φακελακι !!!!!!!

  • Lefteris Blitsis

   με bitcoin θα γινεται το λαδωμα σε λιγο..

  • me bitcoin δεν ξερω τι παιζει…..αλλα σαν το μετρητο το μαυρο χρημα δεν εχει !!!! :-D

  • me bitcoin δεν ξερω τι παιζει…..αλλα σαν το μετρητο το μαυρο χρημα δεν εχει !!!! :-D

  • Bon Viveur

   😂😂😂😂😂😂😂😂😂 μπα σε καλό σου μας έκανες και δακρυσαμε από τα γέλια

 • Lefteris Blitsis

  Και πως ακριβως θα εξεταζεται η οδηγηση “εξ αποστάσεως”?Θα τραβαει με την go pro ενω οδηγαει ο εξεταζόμενος?

  • disqus_4cmpULVLNA

   Όχι, θα κρατάει ο εξεταζόμενος το κινητό του με το ένα χέρι και με βιντεοκλήση θα μπορεί ο εξεταστής σε παρακείμενο καφέ να βλέπει πως οδηγάει ο εκκολαπτόμενος Σουμάχερ!
   Υ.Γ. Με αυτό τον τρόπο θα αποκλείονται και όσοι παππούδες-γιαγιάδες δεν μπορούν να χειρίζονται smartphones…

 • Gmph fast

  Και να εξαιρέσουμε το φακελάκι, οι εξετάσεις όπως είναι τώρα είναι για δίπλωμα παρκαδόρου, όχι για διπλωμα οδηγησης, αλήθεια με τα αυτόματα τι παίζει, απαίρνεις δίπλωμα μονο για αυτόματο; Και αυτό που λέει για τα θεωρητικά μαθήματα, παίζει να μην τα έχει κάνει ποτέ κανένας τα τελευταία 40 χρόνια…

  • jim_1

   Φυσικά και δεν γίνονται ποτέ τα θεωρητικά γιαυτό όποιος παίρνει δίπλωμα δεν ξέρει τίποτα τι έχει μέσα το καπό που έπρεπε να στα μαθαίνουν λάδι, νερά ψυγείου και υαλοκαθαριστήρων, υγρά φρένων και μπαταρία έστω τα βασικά.Επίσης στο πορτ παγκάζ ότι υπάρχει η πρέπει να έχουμε τρίγωνο και γιλέκο ασφαλείας και να τα χρησιμοποιούμε αν μείνουμε στο δρόμο και όχι να περιμένουμε κάποιον να τα ανακαλύψει κινδυνεύοντας να μας παρασύρουν η να προκαλέσουμε ατύχημα καθώς και μια ρεζέρβα η έστω κιτ επισκευής ελαστικού…Έχω δει τραγικά πράγματα στον δρόμο και πραγματικά λυπάμαι..

 • Anestis Genk

  Το αυτοκίνητο “πρέπει” να είναι μαζικής κατανάλωσης γι’αυτό και τα διπλώματα τα μοιράζουν για πλάκα.

  • NIKOS HomoAkatastatus

   Φυσικά ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ να είναι ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΙ τα αυτοκίνητα ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΑΘΑ.
   Αλλιώς θα τα έχουν μόνο δέκα σοβιετογίδια του Κόμματος και οι δούλοι στην πείνα με τα κάρα.

   Ταξιδάκι Κούβα-Β.Κορέα και άλλα σοβιετοτριρήμαδα της Λατινικής Αμερικής,
   θα δεις ζωντανές λεπτομέρειες.
   Ή περίμενε λίγο ακόμα για την Χώρα μας θα φτάσουμε και εμείς όλοι έτσι.
   Ήδη κάτι εκατομμύρια είναι χωρίς μισθό,κάτω από το όριο της φτώχειας και τρώνε στα σκουπίδια.

   Υ.Γ Για την κατάντια των διπλωμάτων,τον τρόπο εξέτασης και πως δίδονται, απευθύνσου στους ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΕΞΕΤΑΣΤΕΣ που κονομάνε αβέρτα από τα φακελάκια ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.

  • Anestis Genk

   άρα τα κότερα και τα αεροσκάφη είναι για τους κακούς μπολσεβίκους του κόμματος και τα αμάξια για τους καλούς ακομμάτιστους βασιλόφρονες :)