Όσο κι αν διαφωνούμε με την προσθήκη του άκρως αντιαισθητικού συστήματος Halo, του οποίου η ασφάλεια αμφισβητείται εντόνως, λόγω των πολύ μεγάλων κενών που υπάρχουν, καλά θα κάνουμε να το συνηθίσουμε, διότι το σύστημα δεν πρόκειται να βγει από τα μονοθέσια. Βέβαια, η FIA θέλει να το βελτιώσει αισθητικά, αλλά και λειτουργικά, γι’ αυτό και ίσως δούμε κάποια μικρή οθόνη, τύπου ticker που βλέπουμε στα χρηματιστήρια.

Ο επί κεφαλής της McLaren, Zak Brown, λέει ότι στο μέλλον το σύστημα θα δείχνει πολύ καλύτερο, ενώ ο Αμερικανός δηλώνει ότι είναι πολύ πιθανό να ενσωματωθεί κάποιο ticker, ίσως για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των χορηγών.

Η Formula 1 μιλάει για να κάνει κάτι στο ψηφιακό κομμάτι, οπότε πιστεύω ότι θα το αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτό. Πιθανώς να έχουμε ένα είδος ticker να τρέχει, όπως αυτό που βλέπουμε στις μετοχές του χρηματιστηρίου. Κάποιο είδος μηνυμάτων, κάτι τέτοιο. Υπάρχουν κάποιοι κανονισμοί γύρω από αυτό, για το τι μπορείς και τι δεν μπορείς να κάνεις με το Halo, το εσωτερικό δεν μπορεί να χρωματιστεί, επειδή δε θέλουμε να αποσπάμε τους οδηγούς.

Όπως όλα τα πράγματα, θα το αναπτύξουμε με τον χρόνο, οπότε το Halo θα είναι διαφορετικό σε πέντε χρόνια. Ελπίζουμε ότι θα γίνει ένα πιο ολοκληρωμένο κομμάτι, αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι βιδωμένο στο μονοθέσιο. Αν με τα χρόνια γίνει πιο ολοκληρωμένο για το μονοθέσιο, θα είναι πιο όμορφο αισθητικά. Είναι συμβιβασμός για τον οδηγό, όμως δημιουργεί περισσότερες εμπορικές ευκαιρίες για τον ίδιο το Halo. Οπότε, δεν είναι ξεκάθαρα μια νίκη ή μια ήττα.

Ένας εκπρόσωπος της Formula 1 δε θέλησε να δώσει περισσότερες πληροφορίες, αναφέροντας ότι υπάρχουν κάποιες λύσεις που δοκιμάζονται αυτή στιγμή.

Δεν εξετάζουμε τίποτα συγκεκριμένο για το Halo. Ωστόσο, πάντα ψάχνουμε νέους τρόπους για να βελτιώσουμε τους εμπορικούς μας συνεργάτες, για να έχουν οι ομάδες και οι υπεύθυνοι των αγώνων την καλύτερη δυνατή προβολή σε κάθε αγώνα. Υπάρχει ένας αριθμός πειραματικών λύσεων που δοκιμάζουμε. Όπως είναι η φύση αυτών των πραγμάτων, ίσως δούμε τη φως της ημέρας στην ερχόμενη σεζόν.