«Ένα βήμα μπροστά, δύο (και βάλε) βήματα πίσω» είναι η Formula 1 σε πολλά ζητήματα. Το 2017, τα μονοθέσια έγιναν πιο επιθετικά, μια κίνηση που άρεσε στους οπαδούς, ωστόσο το 2018 τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά, αφού το Halo θα λειτουργήσει αρνητικά στην εμφάνιση και την αισθητική των μονοθεσίων, αφού είναι μια άκομψη συσκευή που έχει ενσωματωθεί στα μονοθέσια, καθώς η FIA πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχει προστασία για το κεφάλι του οδηγού.

Οι άνθρωποι της Liberty Media θέλουν να ικανοποιήσουν την επιθυμία των οπαδών, γι’ αυτό και ο Ross Brawn δηλώνει ότι τα μελλοντικά μονοθέσια θα πρέπει να έχουν στοιχεία που βλέπουμε στα βιντεοπαιχνίδια, με τις Ferrari, McLaren και Renault να μας έχουν δώσει μερικά concept από το πώς οραματίζονται τον σχεδιασμό των μονοθεσίων της επόμενης δεκαετίας.

Έχουμε σχεδιαστές που δουλεύουν για την αισθητική των μονοθεσίων εδώ και αρκετό καιρό, και η αισθητική των μονοθεσίων είναι πραγματικά ένα σημαντικό πράγμα. Νομίζω ότι έχουν κάνει σπουδαία δουλειά στο πώς θα ενσωματωθεί το Halo, για παράδειγμα, επειδή φαίνεται ότι κόλλησε στο μονοθέσιο, όπως κι έχει γίνει κυριολεκτικά.

Είναι προφανές, αλλά, όταν μιλάς στους οπαδούς, λένε ότι τα μονοθέσια πρέπει να δείχνουν σπουδαία. Έχουν φτάσει σε σημείο να μοιάζουν σαν να προέρχονται από τα βιντεοπαιχνίδια και να είναι εξελιγμένα με τον τρόπο που τα βιντεοπαιχνίδια πήραν το κλειδί από τη Formula 1, όχι το αντίστροφό. Τα concepts που έχουμε δει δείχνουν εντυπωσιακά. Θα έχουμε μερικά εκπληκτικά μονοθέσια στο μέλλον, αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για ‘μάς.

 • a_f_a

  φοβερά σχέδια.

 • Tsou Kostas

  Μια είναι η λύση, όπως είναι στην εκκίνηση παραταγμένα, περνάει βυτίο και τα γεμίζει όλα με 100 λίτρα 95άρα. Από εκεί και μετά, no rules, όποιος φτάσει πρώτος.

 • Αν από το 2021, τα μονοθέσια σχεδιαστικά μοιάζουν όπως αυτά των βιντεοπαιχνιδιών τότε, ας γίνουν όλα στην F1 στάχτη και μπούρμπερη…………….
  http://bestanimations.com/Military/Explosions/nuclear-atom-bomg-explosion-animated-gif-4.gif

 • Anestis Genk

  Να’μαστε καλά να την θυμόμαστε

 • παντως απο τα concepts που εχω δει κατα καιρους..πιστευω αυτο της mclaren και της williams ειναι τα καλυτερα !!!
  αμα μοιαζουν ετσι….θα εβλεπα με ενδιαφερον και παλι τους αγωνες !!! :-D https://uploads.disquscdn.com/images/6118aa2f86110f896bc10b501c8e44f3f2a990e062e2a9ca98d86c58eb9af008.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/52f3878652847e68356dd45bc83a9e18234f9c4a32780f42aaf82c1c5a04b77a.jpg

  • Mika

   Oχι με Honda κινητηρα ομως!
   :p

 • Soko

  Προσωπικά δεν μου αρέσουν !!!

 • Κούκος

  Όσο περνάει ο καιρός τόσο πιστεύω πως η Liberty ήρθε για να διαλύσει την Formula 1 προς όφελος της Formula E. Τους εχει πάρει χαμπάρι πόσο κοντοφθαλμα σκέφτονται οι ομάδες και τις κάνει χαβαλέ, δεν καταλαβαίνει κανένας εκεί ότι διωχνουν τον κόσμο;;; Ο ήχος το halo οι κινητήρες, οι 3(!!!’) κινητήρες! Η εμφάνιση… Όλα μα όλα τα αλλάζουν προς το χειρότερο… Μοναδική ελπίδα να σηκώσει κεφάλι η Ferrari και να τραβήξει ομάδες για δημιουργία πραγματικής Formula 1