Στο περιθώριο της έκθεσης του Detroit η Chevrolet παρουσίασε το νέο Silverado που εκτός από την Z71 Trailboss έκδοση, προσφέρεται σε ακόμη 7 εκδόσεις.

Σύμφωνα με την Chevrolet το νέο Silverado είναι κατά 204 κιλά ελαφρύτερα από τη προηγούμενη γενιά χάρη στην εκτενή χρήση αλουμινίου και χάλυβα. Η ανάρτηση είναι από αλουμίνιο, με την καρότσα να είναι κατασκευασμένη από χάλυβα. Η καρότσα έχει μεγαλώσει κατά περίπου 16 εκατοστά σε πλάτος, με την πίσω πόρτα να προσφέρεται και ως ηλεκτρική. Το μήκος του έχει αυξηθεί κατά 41 mm, το μεταξόνιο κατά 100 mm. Το πλαίσιο ζυγίζει 40 κιλά λιγότερο από το προηγούμενο, έχοντας παράλληλα 10% βελτιωμένη στρεπτική ακαμψία.

Μηχανικά το νέο Silverado θα μπορεί να εξοπλιστεί με 6 διαφορετικούς συνδυασμούς κινητήρα και κιβωτίου. Ανάμεσα σε αυτούς συναντάμε έναν νέο 3,0-λιτρο εξακύλινδρο diesel κινητήρα, αλλά και τους αναβαθμισμένους βενζινοκινητήρες 5,3 και 6,2-λίτρων. Αυτοί διαθέτουν το σύστημα “dynamic fuel management” που μπορεί να απενεργοποιήσει από 1 έως 7 κυλίνδρους προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση και οι εκπομπές ρύπων. Ανάμεσα στα διαθέσιμα κιβώτια ταχυτήτων υπάρχει και ένα 10-τάχυτο αυτόματο.