Ο 50-χρ0νος Βέλγος θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα από τις 7 Φεβρουαρίου, αντικαθιστώντας τον Jarmo Mahonen, που συνταξιοδοτήθηκε στα τέλη του 2017. Θα είναι υπεύθυνος για το στρατηγικό σχεδιασμό των αγώνων rally και του cross-country rallying σε όλα τα επίπεδα, από τις ερασιτεχνικές βαθμίδες μέχρι το WRC και το παγκόσμιο κύπελλο της FIA για τα Cross Country Rallies. Θα είναι, επίσης, υπεύθυνος για τη διοίκηση και τη διαχείριση των συναφών πρωταθλημάτων και αθλητικών επιτροπών της FIA.

Θα δίνει αναφορά στον γενικό γραμματέα αθλητισμού της FIA, Peter Bayer, με τον Matton να κάνει το προϊόν πιο ελκυστικό ώστε να αυξηθεί η αποδοτικότητα και η μελλοντική βιωσιμότητα του κλάδου.

Ο Yves Matton έχει τεράστια εμπειρία στα motorsport, καθώς ξεκίνησε να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα του Βελγίου από το 1986. Έπειτα, ίδρυσε μια εταιρεία που ειδικευόταν στην προετοιμασία και την ενοικίαση αγωνιστικών αυτοκινήτων, για να γίνει αργότερα team manager στην Kronos Racing. Στα τέλη του 2002 έγινε διευθυντής logistics στην Citroën Sport, για να ακολουθήσει η θέση του συντονιστή και team manager για το WRC.

Διατήρησε στενές σχέσεις με τη Citroën και μετά την αναχώρησή του, το 2008, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στην ομάδα της Citroën Racing, όπου κέρδισε το πρωτάθλημα ως επικεφαλής ομάδας το 2012, όντας υπεύθυνος για το πρόγραμμα της WRC και την είσοδο της ομάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αυτοκινήτων τουρισμού (WTCC), όπου κατέκτησε τρεις παγκόσμιους τίτλους. Τέλος, ο Matton συνέβαλε στην επιστροφή της Citroën στην WRC.