H νέα Lamborghini Aventador θα διαθέτει “ηλεκτρική βοήθεια”

Σχετικά άρθρα

Η Aventador είναι περίπου 7 χρόνια στην αγορά, και πριν λίγο καιρό βγήκε από το εργοστάσιο της εταιρίας στη Sant’Agata η υπ’αρθιμόν 7.000. Το ιταλικό supercar παραμένει ένα από τα καλύτερα και πιο ποθητά αυτοκίνητα που μπορείς να βάλεις στο γκαράζ σου, αλλά έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για τον αντικαταστάτη της, ο οποίος δεν αναμένεται νωρίτερα από το 2020.

O επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Lamborghini, Maurizio Reggiani, έδωσε στο περιθώριο της έκθεσης του Detroit συνέντευξη στην οποία αναφέρει:

Με τη νέα Aventador πρέπει να αποφασίσουμε ποιο θα είναι το μέλλον των supersport αυτοκινήτων, από άποψη ηλεκτρικής συμβολής.

Μιλώντας για αυτό, η πρωταρχική πρόκληση είναι το πρόσθετο βάρος και η ανάγκη να διασφαλιστεί ότι το μοντέλο έχει το σωστό supercar DNA. O Reggiani επιβεβαίωσε ότι το νέο μοντέλο θα συνεχίσει να κινείται με έναν V12 κινητήρα, ενώ πρόσθεσε ότι τα διπλοσύμπλεκτα κιβώτια είναι εξαιρετική λύση, αλλά δεν τοποθετήθηκε ποτέ στην Aventador εξαιτίας του επιπρόσθετου βάρους τους. Όμως, μερικοί πελάτες της μπορούν να κάνουν την “θυσία” του ελαφρώς μεγαλύτερου βάρους ώστε να έχουν την “άνεση” του διπλοσύμπλεκτου κιβωτίου.

Τέλος, η “νέα Aventador” είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα διαθέτει ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, όμοια με αυτά της Huracan Performante.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αυτή η μπλε Lamborghini Countach LPI 800-4 πωλείται για 3,3 εκατ. δολάρια

Το καλοκαίρι του 2021 η Lamborghini γιόρτασε τα 50στα γενέθλια της Countach παρουσιάζοντας τη σύγχρονη εκδοχή του θρυλικού της supercar, με τις παραδόσεις της...

Δες μια twin-turbo Lamborghini Huracan να πιάνει τα 363 χλμ/ώρα στην Autobahn

Αυτή η Lamborghini Huracan Performance έχει αποκτήσει διπλά turbo, με τον V10 5,2-λίτρων κινητήρα να αποδίδει 1.250 άλογα με 1.100 Nm ροπής και όπως...
Autoblog.gr