Το νέο Toyota Auris δοκιμάζεται στα χιόνια

Σχετικά άρθρα

Δεύτερη φορά που βλέπουμε ένα μουλάρι της τρίτης γενιάς του Auris να δοκιμάζεται σε πραγματικές συνθήκες, και αυτή τη φορά η Toyota επέλεξε να πάει στον Αρκτικό Κύκλο για τις καθιερωμένες χειμερινές δοκιμές.

Η ιαπωνική εταιρία παρουσίασε τη δεύτερη γενιά του Auris τον Αύγουστο του 2012 με την εμπορική του καριέρα να ξεκίνησε στην Ευρώπη από τις αρχές του 2013. Το καλοκαίρι του 2015 δέχτηκε ένα ελαφρύ facelift, και με κύκλο ζωής τα 6 χρόνια (όσα ακριβώς είχε και η πρώτη γενιά) η νέας γενιάς του δημοφιλούς μεσαίου hatchback αναμένεται να παρουσιαστεί στα τέλη του 2018.

Αυτό θα είναι το τρίτο μοντέλο που θα βασίζεται στην TNGA πλατφόρμα (Toyota New Global Architecture), μετά το Prius και το C-HR. Ακόμα θα διαθέτει εντελώς νέο σχεδιασμό, κάτι που εν ολίγοις διακρίνεται από τις καμουφλαρισμένες φωτογραφίες, με το C-HR να “προσφέρει” κάποια στοιχεία του.

Τα φωτιστικά σώματα είναι στενά και ακολουθούν το σχήμα του καπό, με τα πίσω φώτα να μην εξέχουν όπως στο σημερινό μοντέλο. Οι εξωτερικοί καθρέφτες φαίνονται να έχουν τοποθετηθεί ψηλότερα, με την πίσω κολόνα να δείχνει πιο λεπτή.

Μηχανικά δεν αναμένονται δραστικές αλλαγές, με τον 1,2-λίτρων turbo, απόδοσης 116 ίππων και 185 Nm ροπής, να υπάρχει και στην τρίτη γενιά του μοντέλου, όπως επίσης και ο 1,8-λίτρων υβριδικός, απόδοσης 122 ίππων του νέου Prius.

Είναι άγνωστο αν θα είναι διαθέσιμο με τον 1.500άρη 3-κύλινδρο diesel κινητήρα της BMW, απόδοσης 116 ίππων, μιας πρόσφατα η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε ότι είναι πάρα πολύ πιθανό να μην ξαναβγάλει κάποιο diesel μοντέλο για την Ευρωπαϊκή αγορά.

Από τις φωτογραφίες βλέπουμε για πρώτη φορά και την καμπίνα του αυτοκινήτου, οι οποίες δείχνουν τις αλλαγές στη διάταξη της κεντρικής κονσόλας και τον επανασχεδιασμό της. Ακόμα, φαίνεται να έχουμε νέου σχεδιασμού τριάκτινο τιμόνι, με λεπτότερες ακτίνες, ενώ η οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, στο κέντρο του ταμπλό, πλέον είναι “αιωρούμενη”.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...