Το 2013 η Kia παρουσίασε το K900 το πρώτο πολυτελές αυτοκίνητο της εταιρείας και εφοδιάζονταν με έναν 5,0 λίτρο V8 με 420 άλογα. Το αυτοκίνητο παρά την τολμηρή σχεδίαση δεν κατάφερε να γίνει μια εναλλακτική απέναντι των premium κατασκευών εξ Γερμανίας, Αμερικής και Ιαπωνίας, παρότι επιστρατεύτηκε μέχρι και ο LeBron James.

Με την κορεάτικη εταιρία να έχει ως στόχο για το 2018 την ανανέωση των sedan μοντέλων της -στο Detroit είδαμε το νέο Forte και στη Ν.Κορέα το K5/Optima– ήρθε η ώρα για τη νέα γενιά του μεγάλου της μοντέλου.

Αυτή λέγεται ότι θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Νέας Υόρκης, στα τέλη Μαρτίου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση. Το νέο μοντέλο λογικά θα μοιράζεται μέρη με το Genesis G90, και σχεδιαστικά θα έχει αρκετές διαφορές από το σημερινό μοντέλο.

Μεγαλύτερες θα είναι οι αλλαγές στο εσωτερικό, με την καμπίνα του νέου K900 να γίνεται ακόμα πιο πολυτελής, και μεταξύ άλλων θα διαθέτει ηχοσύστημα της Lexicon στον βασικό εξοπλισμό.

Τέλος, μηχανικά το K900 θα συνεχίσει να κινείται με τα ίδια σύνολα, τον 3,3-λίτρων V6 και τον 5,0-λιτρο V8, απόδοσης 365 και 420 ίππων, όμως θα συνδυάζονται με ένα νέο 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, που θα στέλνει την κίνηση στον πίσω άξονα, ενώ προαιρετικά θα υπάρχει και σύστημα τετρακίνησης.