Τα ανασφάλιστα οχήματα στους ελληνικούς δρόμους φτάνουν πλέον τις 600.000, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με τον φόβο των αρχών να είναι η ανανέωση συμβολαίων που λήγουν, κάτι που θα σημαίνει περαιτέρω αύξηση του αριθμού των ανασφάλιστων οχημάτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους.

Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι μετά το περσινό “σαφάρι” χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ έσπευσαν να ασφαλίσουν τα οχήματά τους. Συνολικά ο αριθμός των ασφαλισμένων αυτοκινήτων και μηχανών εμφανίζεται αυξημένος κατά 400.000.

Πάντως και φέτος, οι ιδιοκτήτες του μισού και πλέον εκατ. ανασφάλιστων αυτοκινήτων και μηχανών θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα-φωτιά. Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η διασταύρωση στοιχείων και το επόμενο διάστημα θα αρχίσει η επιβολή προστίμων.

Οσοι βεβαιωθεί ότι το όχημά τους παραμένει ανασφάλιστο θα λάβουν ραβασάκια από την Εφορία, προκειμένου να προσέλθουν να πληρώσουν πρόστιμα από 100 έως 250 ευρώ.

Συγκεκριμένα, τα πρόστιμα διαμορφώνονται ως εξής:

1Μοτοσυκλέτες

 • Έως 250 κυβικά: Πρόστιμα 100 ευρώ
 • Ανω των 250 κυβικών: Πρόστιμα 150 ευρώ

2Αυτοκίνητα

 • Ως 1.000 κυβικά: Πρόστιμα 200 ευρώ
 • Ανω των 1.001 κυβικών: Πρόστιμα 250 ευρώ.
 • ποσα χρονια το ακουμε αυτο ?? πιστευω πονταρουν στο φοβο μερικων χιλιαδων που θα τρεξουν να τα ασφαλισουν….και μετα παμε για εφαρμογη του νομου απο το 19 !!!! :-P

 • Diagrafeas

  Το πρόστιμο είναι για μια φορά και ανεξάρτητα του χρονικού διαστήματος που το έχεις ανασφάλιστο;
  Πινακίδες πρέπει να ξεκινήσουν να αφαιρούν μέχρι να το ασφαλίσεις και το πρόστιμο να είναι το διπλάσιο της μηνιαίας αξίας των ασφαλίστρων για κάθε μήνα που το έχεις ανασφάλιστο…

 • tcdrifter

  Μετά απο την περσινή κωμωδία με τις χιλιάδες λαθος επιβολές προστίμων και την μετέπειτα ακύρωση της εφαρμογής του νόμου θα αλλάξει ΄κατι φέτος??