Ecclestone και Lauda έξαλλοι με την κατάργηση του θεσμού των grid girls

Σχετικά άρθρα

Μόλις προχθές η Liberty Media ανακοίνωσε ότι η F1 θα τερματίσει την παράδοση των grid girls από αυτή τη σεζόν, μια κίνηση που θα ισχύει και σε όλες τις υπόλοιπες εκδηλώσεις υποστήριξης σε κάθε Grand Prix, συμπεριλαμβανομένου της Formula 2 και GP3.

Η απόφαση αυτή έχει γίνει παγκοσμίως σημαντικό σημείο συζήτησης, και φυσικά θέση πήρε και ο Bernie Ecclestone, πρώην ιδιοκτήτης των εμπορικών δικαιωμάτων της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο 87-χρονος Βρετανός δεν καταλαβαίνει την συγκεκριμένη κίνηση και ισχυρίστηκε ότι δεν έβλεπε κανένα λόγο να προσβληθεί κάποιος από την παλιά πρακτική της χρήσης των κοριτσιών, τονίζοντας:

Θα πρέπει να επιτρέπεται να υπάρχουν τα grid girls, επειδή αρέσουν στους οδηγούς και στους θεατές. Τα κορίτσια αυτά ήταν μέρος της παράστασης, μέρος του θεάματος. Δεν μπορώ να δω πως ένα όμορφο κορίτσι που στέκεται με έναν οδηγό και έναν αριθμό μπροστά από ένα μονοθέσιο της Formula 1 μπορεί να είναι προσβλητικό σε κάποιον. Όλα είναι ωραία ντυμένα. Θα πίστευα ότι οι άνθρωποι όπως οι της Rolex και της Heineken δεν θα είχαν κορίτσια εκεί που δεν ήταν ευπαρουσίαστα. Νόμιζα ότι είχαμε ξεχάσει ότι τα κορίτσια δεν μπορούν να κάνουν δουλειές των αντρών και ότι τα κορίτσια ήταν σε θέση να κάνουν δουλειές των ανδρών. Νόμιζα ότι είμαστε όλοι ίδιοι. Όλα ήταν μέρος του show. Τα κορίτσια με τους οδηγούς ήταν όλα μέρος της έντασης πριν τον αγώνα. Αν είναι έτσι, τότε να μην αφήνουμε και τον κόσμο να πηγαίνει στις επιδείξεις μόδας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Niki Lauda, ο οποίος κάλεσε τους ιθύνοντες της Formula 1 να ξανασκεφτούν την απόφαση τους για την “παύση” των grid girls. Η Liberty Media θεωρεί ότι το concept των κοριτσιών δεν συνάδει με το νέο πρόσωπο που θέλει να περάσει. Επίσης,η Formula 1 θεωρεί τον χρόνο που αφιερώνουν οι ομάδες και οι οδηγοί στο grid πριν από έναν αγώνα ως γιορτή, όπου οι επισκέπτες και διάφοροι καλλιτέχνες μπορούν να προσθέσουν στην αίγλη και στο θέαμα του Grand Prix, επιτρέποντας στους promoters και συνεργάτες να παρουσιάσουν τις χώρες και τα προϊόντα τους.

Τα λόγια του Lauda ήταν πιο επικριτικά σε σύγκριση με αυτά του Ecclestone, καθώς δήλωσε χαρακτηριστικά:

Αυτή η απόφαση είναι εναντίον των γυναικών. Ανδρες πήραν την απόφαση για τα κεφάλια των γυναικών. Αυτό δεν κάνει καμιά χάρη στην F1 και ειδικά στις γυναίκες. Πόσο ηλίθιοι μπορεί να είναι; Είναι τρελοί; Ελπίζω να υπάρχει ένας τρόπος να αντιστραφεί η απόφαση. Δεν θα με πείραζε να βλέπω grid boys δίπλα στα grid girls. Γιατί όχι; Τα grid girls ανήκαν από πάντα στην F1, και πρέπει να συνεχίσουν να ανήκουν στην F1. Αν συνεχίσεις στο ίδιο μονοπάτι, δεν θα μείνει καμία cheerleaders στην Αμερική.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα