Η Toyota αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για την κερδοφορία που αφορά το σύνολο του οικονομικού έτους, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το τέταρτο τρίμηνο του 2017, όπου σημειώθηκαν κέρδη χάρη στις βελτιωμένες εγχώριες πωλήσεις και το ασθενέσθερο γεν.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2017, διπλασιάστηκαν και έφτασαν στα 8,64 δισ. δολάρια, έναντι 4,46 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Παράλληλα, το λειτουργικό περιθώριο της ιαπωνικής εταιρείας για το ίδιο τρίμηνο αυξήθηκε σχεδόν στο 9% έναντι 6,2% το τέταρτο τρίμηνο του 2016.

Τα λειτουργικά κέρδη της Toyota στην Ιαπωνία υπερδιπλασιάστηκαν, αντισταθμίζοντας την πτώση που σημειώθηκε στις ΗΠΑ, όπου οι κατασκευαστές αυτοκινήτων επιχειρούν να διατηρήσουν τις πωλήσεις τους σε μία συρρικνούμενη αγορά νέων οχημάτων.

Η πτώση του γεν έναντι του δολαρίου κατά το περασμένο τρίμηνο ενίσχυσε την αξία των κερδών της Toyota από τις αγορές της στις χώρες του εξωτερικού, με την τιμή του δολαρίου να ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 113 γεν.

Τα συνολικά έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο του 2017 αυξήθηκαν στα 69 δισ. δολάρια. έναντι 64 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων, τα ετήσια λειτουργικά κέρδη αναμένεται να ανέλθουν στα 20 δισ. δολάρια έναντι αρχικών προβλέψεων στα 18 δισ. δολαρίων.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η Toyota αναθεώρησε τις προβλέψεις της για τα ετήσια κέρδη της που αφορούν το λειτουργικό έτος που ολοκληρώνεται κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, και συγκεκριμένα στα 22 δισ. δολάρια. έναντι 17 δισ. δολαρίων προηγουμένως.