Ricciardo: Ο Verstappen με ανάγκασε να το παρακάνω

Σχετικά άρθρα

Περισσότερους βαθμούς κατάφερε να συγκεντρώσει το 2017 ο Daniel Ricciardo από τον Max Verstappen. Ωστόσο, τα προβλήματα αξιοπιστίας της Renault, δεν μας έδωσαν τη μάχη που θα θέλαμε. Ο Ολλανδός κέρδισε δύο φορές, ανεβαίνοντας τέσσερις φορές στο βάθρο, όταν ο Αυστραλός πήρε μία νίκη και έδωσε εννιά φορές το παρών στις τρεις πρώτες θέσεις.

Οι δυο τους είναι το καλύτερο δίδυμο στο grid και ο 28χρονος παραδέχεται πως ο 20χρονος τον ανάγκασε να το παρακάνει μερικές φορές, αφού η πίεση που του ασκούσε ήταν τεράστια, παίρνοντας αποκλειστικά ο ίδιος στην ευθύνη, αφού όφειλε να γνωρίζει μέχρι πού μπορεί να φτάσει.

Θα έλεγα ότι με πίεσε περισσότερο από οτιδήποτε. Μερικές φορές, όπως στη Βουδαπέστη, υπήρξαν κάποιοι αγώνες που ξεπέρασα τα όρια. Ένιωθα ότι ήταν εκεί και προσπαθούσα να πάρω όσο περισσότερο γίνεται από το μονοθέσιο. Αλλά, στην τελική η ευθύνη είναι δική μου. Θα έπρεπε να γνωρίζω ποιο είναι το όριο και τι πρέπει να κάνω για να ολοκληρώσω τον γύρο. Μερικές φορές, προσπάθησα τόσο σκληρά.

Ο Ricciardo δηλώνει για μία ακόμα φορά πως θα ήθελε να τρέξει δίπλα στον Lewis Hamilton, ασχέτως από την κατάσταση της ομάδας. Θεωρεί ότι μόνο ένα πολύ γρήγορος team-mate μπορεί να βγάλει όλη την ταχύτητά σου στην πίστα, όπως έκανε και ο Verstappen, ενώ το ίδιο περιμένουμε να συμβεί και το 2018, ιδιαίτερα αν το power unit της Renault μείνει μακριά από προβλήματα.

Θα ήθελα να τρέξω κάποια στιγμή εναντίον του Lewis. Θα ήταν διασκεδαστικό. Ποτέ δεν ήμουν πραγματικά τόσο επικεντρωμένος για τον τύπο του team-mate μου. Ο κόσμος πιθανώς θα έλεγε ότι είμαι ψεύτης, αλλά θα ήθελα έναν γρήγορο team-mate. Πάντα θα παίρνεις περισσότερα από τον εαυτό σου, και αυτό θα είναι μια πραγματική εκτίμηση για το πού είσαι, πόσο καλός είσαι.

Είμαι στο άθλημα για να κερδίσω, αλλά να το κάνω αυτό όντας ο καλύτερος, όχι από τύχη ή κάτι τέτοιο. Αν κερδίσω έναν τίτλο, θέλω να ξέρω ότι ήμουν ο καλύτερος οδηγός εκείνη τη χρονιά. Για να είσαι ο καλύτερος, θα πρέπει να τα βάλεις με τους καλύτερους. Σίγουρα έχω τώρα έναν καλό οδηγό μαζί μου τώρα, τον Max.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα