Χθες είδαμε την πρώτη φωτογραφία του νέου Focus, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα μέσα στον Απρίλιο. Η παραγωγή του σημερινού μοντέλου ανακοινώθηκε ότι θα σταματήσει στις 6 Απριλίου, και γι’αυτό το λόγο η Ford βγάζει σε περιορισμένη παραγωγή, 50 μονάδων, την ειδική έκδοση Heritage Edition του Focus RS, αποκλειστικά για την αγορά της Αγγλίας.

Αυτή έρχεται δύο μήνες μετά την Red Edition του Focus RS, με την Heritage Edition να είναι βαμμένη σε ένα μοναδικό πορτοκαλί (Tief Orange) χρώμα. Ακόμα, σηματοδοτεί τα 50 χρόνια του Escort στο Ηνωμένο Βασίλειο, μνημονεύοντας την θρυλική έκδοση, την RS.

Εκτός του χρώματος, η Heritage Edition διαθέτει γκρι δαγκάνες, μαύρες ζάντες, φιμέ πίσω τζάμια, αισθητήρες παρκαρίσματος, ενώ στο εσωτερικό έχει τα ημι-δερμάτινα Recaro καθίσματα, και θερμαινόμενο τιμόνι.

Μηχανικά ο 2,3-λίτρων τετρακύλινδρος turbo κινητήρας διαθέτει το πακέτο FPM375 της Mountune, και έτσι αποδίδει 375 άλογα και 510 Nm ροπή, όταν από το εργοστάσιο αποδίδει 350 άλογα και 440 Nm ροπής (470 Nm σε λειτουργία Overboost). Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, μπροστά υπάρχει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Quaife, και για τα 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 4,7 δευτερόλεπτα, με την τελική να φτάνει μέχρι τα 266 χλμ/ώρα.