Οι 46 βαθμοί διαφοράς του Lewis Hamilton από τον Sebastian Vettel στην περσινή σεζόν δεν αποτυπώνουν τη δυσκολία με την οποία ο Βρετανός έφτασε στον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο. Ο 33χρονος χρειάστηκε πολλές φορές να βγάλει όλη την απόδοση της W08 στην πίστα, ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό, εκεί όπου άνοιξε τη διαφορά και την κράτησε μέχρι το τέλος.

Για τη σεζόν που ξεκινάει σε έναν μήνα, ο πιλότος της Mercedes θεωρεί ότι η μάχη θα είναι ακόμα πιο σκληρή, βάζοντας πλέον μέσα και τη Red Bull, αφού στο δεύτερο μισό πέρυσι η αυστριακή ομάδα είχε ένα εξαιρετικό σασί, ενώ δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι τεχνικοί της μπορούν να αναπτύσσουν υποδειγματικά ένα μονοθέσιο κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Βλέπετε τις φωτογραφίες των νέων μονοθεσίων και αυτές που δημοσιεύονται είναι πολύ αόριστες, δεν μπορείς πραγματικά να δεις τα στοιχεία του μονοθεσίου. Δεν έχω δει ακόμα τη Red Bull, αλλά πέρυσι όταν παρουσιάστηκε το μονοθέσιό τους ήταν απλό και δεν είχε κάτι ιδιαίτερο στην αεροδυναμική. Η καμπύλη ανάπτυξής τους ήταν αρκετά απότομη· ήταν ένα δευτερόλεπτο πίσω και στο τέλος ήταν μαζί μας.

Αλλά, με δεδομένο ότι τελειώσαμε την περσινή σεζόν μαζί με τη Ferrari και τη Red Bull, περιμένω ότι φέτος θα είμαστε αρκετά παρόμοια όσον αφορά αυτή την έννοια. Έτσι, νομίζω ότι θα δούμε μια πιο σκληρή μάχη.

Πέρυσι, δεν έλειψαν οι εντάσεις, με το Μπακού να αποτελεί την πιο έντονη στιγμή, όταν ο Vettel έχασε την ψυχραιμία του και χτύπησε τον Hamilton, παίρνοντας ποινή 10 δευτερολέπτων stop-and-go. Ο Πρωταθλητής δηλώνει έτοιμος για νέες έντονες καταστάσεις, πιστεύοντας ότι θα είναι ακόμα καλύτερα ψυχολογικά προετοιμασμένος γι’ αυτό.

Πάντα προετοιμάζομαι για το χειρότερο κι ελπίζω ότι θα είναι καλύτερα. Φέτος, επειδή θα είναι μια πιο κλειστή σεζόν, δεν έχουμε ιδέα για το τι θα αντιμετωπίσουμε. Αλλά, μπορώ να πω ότι πέρυσι ήταν μια θετική χρονιά όσον αφορά τον χειρισμό διαφορετικών καταστάσεων που αντιμετώπισα. Γενικά, τα τελευταία χρόνια, ήμουν πολύ καλός σε αυτό, έτσι θα πρέπει να είναι ακόμα καλύτερα φέτος. Η πραγματική μου εστίαση για ‘μένα είναι να αποδίδω το καλύτερό μου. Ελπίζω ότι, αν αποδώσω στο καλύτερό μου, θα υπάρξουν θέματα, επειδή θα είναι αναστατωμένοι με αυτό.