Κορμοί δέντρων ταξιδεύουν 7200 χλμ. για να μπουν στις νέες Bentley

Σχετικά άρθρα

Γιατι αν είσαι πλούσιος και πελάτης της Bentley -και όχι μόνο- δεν δέχεσαι το όχι σαν απάντηση. Γι’αυτό η βρετανική εταιρία δίνει την επιλογή μιας νέας ξύλινης επένδυσης της κεντρικής κονσόλας, που την ονομάζει Liquid Amber.

Αυτή είναι o έβδομος καπλαμάς της Bentley, και ο πρώτος μετά από πέντε χρόνια, με το ξύλο να ονομάζεται American Red Gum, που βρίσκεται στα εδάφη των υγροτόπων του Μισσισσιππή, των Η.Π.Α. Η ρητίνη του δέντρου ονομάζεται Liquid Amber (υγρό κεχριμπάρι), εξ’ου και το όνομα.

Η Bentley έχει πρόσβαση μόλις δύο φορές τον χρόνο για να συλλέξει τους κορμούς που χρειάζεται. Όταν γίνει αυτό, το ξύλο υφίσταται μια διαδικασία φυσικού καπνίσματος, που του δίνει μια πλούσια καφέ εμφάνιση.

Στη συνέχεια, οι ειδικοί τεχνίτες της μάρκας το μεταφέρουν στο ξυλουργείο Bentley στο Crewe, όπου εξετάζεται προσεκτικά. Το 30% με 70% όλων των Liquid Amber που φθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν παίρνει έγκριση από τους ξυλουργούς της εταιρίας, καθώς μόνο ο καπλαμάς με υψηλή πυκνότητα και πλήρη έλλειψη ανάπτυξης φλοιού ή δομικών ελαττωμάτων γίνεται αποδεκτός.

Έπειτα, κάθε καπλαμάς κόβεται σε φλοιούς πάχους μόλις 0,6 χλστ., ενώ στη συνέχεια πραγματοποιούνται 18 μήνες δοκιμών για να διαπιστωθεί η σταθερότητα στο υπεριώδες φως, για να καταλήξει τελικά στο εσωτερικό μιας Bentley.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Bentley Bentayga Apex Edition by Mulliner

Η Bentley βγάζει στην αγορά την Bentayga Apex Edition, μια ειδική έκδοση του best-seller μοντέλου της, που έχει αναπτυχθεί από το τμήμα Mulliner. Μόλις...

Η Bentley teasάρει το νέο ειδικό μοντέλο της

Στις 7 Μαΐου η Bentley θα αποκαλύψει ένα νέο ειδικό μοντέλο που θα φέρει την υπογραφή της Mulliner, ήτοι του εσωτερικού τμήματος της βρετανικής...

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...