Γιατι αν είσαι πλούσιος και πελάτης της Bentley -και όχι μόνο- δεν δέχεσαι το όχι σαν απάντηση. Γι’αυτό η βρετανική εταιρία δίνει την επιλογή μιας νέας ξύλινης επένδυσης της κεντρικής κονσόλας, που την ονομάζει Liquid Amber.

Αυτή είναι o έβδομος καπλαμάς της Bentley, και ο πρώτος μετά από πέντε χρόνια, με το ξύλο να ονομάζεται American Red Gum, που βρίσκεται στα εδάφη των υγροτόπων του Μισσισσιππή, των Η.Π.Α. Η ρητίνη του δέντρου ονομάζεται Liquid Amber (υγρό κεχριμπάρι), εξ’ου και το όνομα.

Η Bentley έχει πρόσβαση μόλις δύο φορές τον χρόνο για να συλλέξει τους κορμούς που χρειάζεται. Όταν γίνει αυτό, το ξύλο υφίσταται μια διαδικασία φυσικού καπνίσματος, που του δίνει μια πλούσια καφέ εμφάνιση.

Στη συνέχεια, οι ειδικοί τεχνίτες της μάρκας το μεταφέρουν στο ξυλουργείο Bentley στο Crewe, όπου εξετάζεται προσεκτικά. Το 30% με 70% όλων των Liquid Amber που φθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν παίρνει έγκριση από τους ξυλουργούς της εταιρίας, καθώς μόνο ο καπλαμάς με υψηλή πυκνότητα και πλήρη έλλειψη ανάπτυξης φλοιού ή δομικών ελαττωμάτων γίνεται αποδεκτός.

Έπειτα, κάθε καπλαμάς κόβεται σε φλοιούς πάχους μόλις 0,6 χλστ., ενώ στη συνέχεια πραγματοποιούνται 18 μήνες δοκιμών για να διαπιστωθεί η σταθερότητα στο υπεριώδες φως, για να καταλήξει τελικά στο εσωτερικό μιας Bentley.