Η VW teasάρει το Touareg

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen αφού έδωσε σκίτσα του νέου Touareg, το οποίο έχουμε δει εδώ και μήνες χωρίς ίχνος καμουφλάζ, έδωσε και ένα teaser video και μερικές spy φωτογραφίες του μοντέλου που θα παρουσιαστεί στις 23 Μαρτίου στην έκθεση της Νέας Υόρκης.

https://youtu.be/nMnKdqZc-co

Σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, για πρώτη φορά το Touareg θα προσφέρεται σε επταθέσια έκδοση, μιας και το μήκος του αυτοκινήτου έχει μεγαλώσει κατά 6 εκατοστά, ενώ το πλάτος κατά 2,5 εκατοστά. Βασίζεται στην MLB Evo πλατφόρμα, με το βάρος του να έχει μειωθεί κατά 65 κιλά, με την βασική έκδοση του να ζυγίζει περί τα 1.950 κιλά.

Μηχανικά θα προσφέρεται με V6 κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, αλλά και με τον V8 4,0-λίτρων bitrubo βενζίνης. Θα υπάρχει ένας ολοκαίνουριος πετρελαιοκινητήρας TDI με 286 άλογα με 600 Nm ροπής, αλλά και ένας V6 βενζινοκινητήρας TSI με 340 άλογα. Οι κινητήρες θα διαθέτουν ήπια υβριδική τεχνολογία και η λογική λέει ότι στη γκάμα του νέου Touareg θα υπάρχει και μία plug-in υβριδική έκδοση που θα χρησιμοποιεί το drivetrain του Q7 e-tron – τρίλιτρος TDI με ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία ιόντων λιθίου, με το βάρος της συγκεκριμένης έκδοσης να ανέρχεται στα 1.995 κιλά.

Στο εσωτερικό του νέου Touareg δεσπόζουσα θέση θα έχει το “Innovision Cockpit”, μια τεράστια 28″ οθόνη αφής, με το τιμόνι να μην έχει συμβατικά κουμπιά, μιας και αυτά θα έχουν αντικατασταθεί από επιφάνειες αφής. Πρακτικά το “Innovision Cockpit” αποτελείται από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12″ και μια οθόνη 16″ του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Στο πίσω μέρος υπάρχει μια οθόνη αφής 9,6″, τοποθετημένη στο κέντρο ανάμεσα στα καθίσματα, μέσω της οποίας οι πίσω επιβάτες μπορούν να ρυθμίσουν πολλές λειτουργίες.

Το μοντέλο θα διαθέτει ρεζερβουάρ 75 λίτρων (διαθέσιμο και ένα 90 λίτρων), θα φέρει σύστημα τετραδιεύθυνσης, ενεργές αντιστρεπτικές, προηγμένη αερανάρτηση που θα αντλεί στοιχεία και από το GPS, ενώ θα διαθέτει αυτόνομο σύστημα επιπέδου 3, παρόμοιο με αυτό του νέου A8.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...