Το πρωί μάθαμε πως το νέο Volkswagen Touareg αναμένεται να παρουσιαστεί στην έκθεση του Πεκίνου τον Απρίλιο του 2018, αλλά τώρα, κυκλοφόρησαν φωτογραφίες της τρίτη γενιά του Touareg, χωρίς ίχνος καμουφλάζ, μιας και αυτό φωτογραφήθηκε κατά τη διάρκεια της επίσημης φωτογράφησης του.

Όπως βλέπεις, το μοντέλο δανείζεται αρκετά στοιχεία από το T-Prime Concept GTE, που είδαμε τον Απρίλιο του 2016 στην έκθεση του Πεκίνου. Το αυτοκίνητο βασίζεται στην MLB Evo πλατφόρμα που ήδη χρησιμοποιεί το Audi Q7 και η Bentley Bentayga, κάτι που σημαίνει ότι ενώ θα είναι μεγαλύτερο από τον προκάτοχο του, θα είναι ελαφρύτερο, πέφτοντας κάτω από τους δύο τόνους.

Διαθέτει LED φωτιστικά σώματα ημέρας C σχεδιασμού και στο εσωτερικό συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων 12″, με την καμπυλωτή οθόνη αφής του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να είναι 15″. Όσον αφορά στους κινητήρες θα υπάρχουν σύνολα βενζίνης και πετρελαίου, ενώ θα προσφέρονται τόσο ένας ολοκαίνουριος πετρελαιοκινητήρας με 300 άλογα, όσο και ένας V6 βενζινοκινητήρας με περίπου 330 άλογα. Επίσης, η λογική λέει ότι στη γκάμα του νέου Touareg θα υπάρχει και μία plug-in υβριδική έκδοση που θα χρησιμοποιεί το drivetrain του Q7 e-tron – τρίλιτρος TDI με ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία ιόντων λιθίου.

Οι χώροι στο εσωτερικό θα μεγαλώσουν, με το τιμόνι να μην έχει συμβατικά κουμπιά, μιας και αυτά θα έχουν αντικατασταθεί από επιφάνειες αφής. Στο πίσω μέρος υπάρχει μια οθόνη αφής 9,6″, τοποθετημένη στο κέντρο ανάμεσα στα καθίσματα, μέσω της οποίας οι πίσω επιβάτες μπορούν να ρυθμίσουν πολλές λειτουργίες.