Το καλοκαίρι του 2019 η Seat θα παρουσιάσει τη νέα γενιά του Leon, η οποία θα βασίζεται στη βελτιωμένη έκδοση της MQB πλατφόρμας. To νέο hatchback της ισπανικής εταιρίας θα είναι το πρώτο του VW Group που θα εξοπλίζεται με το ολοκαίνουριο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του ομίλου, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πόσο υπολογίζει την Seat.

To νέο σύστημα infotainment θα διαθέτει ένα σύγχρονο περιβάλλον χρήστη και θα έχει τη δυνατότητα για ενημερώσεις over-the-air. H Seat (και το VW Group) είναι τόσο σίγουρη για τη χρηστικότητα του νέου συστήματος, καταργώντας πολλά από τα φυσικά, αφού θα τα ενσωματώσει πάνω στην οθόνη, συμπεριλαμβανομένου αυτά του συστήματος κλιματισμού.

Το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας θα τοποθετηθεί σε όλα τα υπόλοιπα μοντέλα του Ομίλου, αλλά η Seat είναι υπεύθυνη για την εξέλιξη του, με σκοπό να είναι χρηστικό σε νεανικό κοινό. Σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη κίνηση, ο CEO της ισπανικής εταιρίας, Luca De Meo, δήλωσε:

Για δύο χρόνια εργαζόμαστε σε αυτό που θα είναι το καλύτερο σύστημα ψυχαγωγίας, το οποίο έρχεται στην αγορά το επόμενο έτος, ξεκινώντας από το Leon.

Σχεδιαστικά το νέο Leon θα αποτελεί την εξέλιξη της τωρινής γενιάς, κάτι που σημαίνει πως το στυλ του αυτοκινήτου δεν θα αλλάξει ριζικά. Η 4η γενιά του Leon θα έχει ελαφρώς μεγαλύτερο μεταξόνιο, βελτιωμένη ανάρτηση, ενώ θα προσφέρεται και με ένα plug-in υβριδικό σύνολο, παρόμοιο με αυτό του Golf GTE. Ο 1.8 TSI θα αντικατασταθεί από τον 2.0 TSI, με τον 1.5 TSI Evo, τον 1.6 TDI και τον 2.0 TDI να βρίσκονται ανάμεσα στη γκάμα των διαθέσιμων κινητήρων.

 • Smartass

  Η SEAT εκτός από απαξιωμένη τώρα γίνεται το πειραματόζωο του ομίλου φαου βε!!
  :D

  • ZafMio

   Η απλά ο όμιλος θέλει τη SEAT να γίνει καταξιωμένη και έτσι της παρέχει κάποιες “πρωτιές”. 😉

  • Giannis Antypas

   Ή απλά όπως λέει και το άρθρο και όπως έχουν και στο παρελθόν αναφέρει άλλα άρθρα, η SEAT συνεισφέρει στην εξέλιξη των τεχνολογιών του γκρουπ και στο κομμάτι του infotainment της έχει ανατεθεί σημαντικός ρόλος.
   Και τελικά υποτιμημένη είναι στο μυαλό μερικών και όχι απαξιωμένη.

  • Smartass
  • Giannis Antypas

   Τί να σου πω ρε φίλε, πέτυχες και τη χρονική στιγμή που η SEAT έχει 5 χρόνια τώρα αυξητικό ρυθμό πωλήσεων, γκάμα που καλύπτει μεγάλο κομμάτι της αγοράς όσο ποτέ άλλοτε και την τελευταία χρονιά έφτασε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στο γκρουπ, από τις μεγαλύτερες αυξήσεις πωλήσεων πανευρωπαϊκά, ρεκόρ πωλήσεων, κέρδη και τεχνολογικές πρωτιές όπως με την MQB Α0 στα σούπερμίνι.
   Πολύ κλάμα. ;D