Όπως ξέρεις, το BMW Group, η Daimler, η Ford και το Volkswagen Group έχουν συνάψει σύμβαση και συνεργάζονται για την από κοινού ανάπτυξη ενός νέου δίκτυο ταχυφορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, κατά μήκος όλων των μεγάλων αυτοκινητόδρομων της Γηραιάς Ηπείρου. Το project ονομάζεται Ionity, και οι εταιρίες συμμετέχουν έχοντας ίδια ποσοστά, ενώ έχουν δηλώσει πως θα ενθαρρύνουν και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες να συμμετάσχουν σε αυτό. Το Ionity στοχεύει στα ευκολότερα και λιγότερο αγχωτικά ταξίδια μεγάλων αποστάσεων με ηλεκτρικά οχήματα, με την κοινοπραξία να έχει έδρα στο Μόναχο.


To πρόγραμμα εξελίσσεται πολύ γρήγορα, καθώς η Ionity ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα τις τοποθεσίες για τους πρώτους σταθμούς, που καλύπτουν τους σημαντικότερους αυτοκινητόδρομους της ηπείρου, και τώρα μας αποκαλύπτει το σχεδιασμό των σταθμών της, καθώς και μερικές πιθανές διατάξεις. Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που δημοσίευσε, ο μεγαλύτερος σταθμός φαίνεται να περιλαμβάνει δέκα φορτιστές. Αυτοί θα είναι ταχείας φόρτισης (μέχρι 350 kW), κάτι που σημαίνει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν θα καταλαμβάνουν μια θέση για αρκετή ώρα.

Η Shell και η Ionity θα έχουν αρχικά σημεία φόρτισης με ταχυφορτιστές σε 80 σταθμούς καυσίμων της πρώτης, με κατά μέσο όρο έξι θέσεις σε καθένα. Η συμφωνία βασίζεται στην απόκτηση της NewMotion από την Shell. Οι 80 σταθμοί θα δημιουργηθούν σε Βέλγιο, Αγγλία, Γαλλία, Ολλανδία, Αυστρία, Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία και Σλοβενία, ενώ επιπλέον 20 θα κατασκευαστούν στη Γερμανία. Στόχος είναι οι σταθμοί στην Ευρώπη να φτάσουν τους 400 μέχρι το 2020.