Ricciardo: Στην καλύτερη κατάσταση των τελευταίων ετών η Red Bull

Σχετικά άρθρα

Μια αρκετά παραγωγική εβδομάδα είχε η Red Bull Racing εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Milton Keynes έγραψε φέτος 783 γύρους στις δοκιμές, 99 περισσότερους συγκριτικά με πέρυσι, παρόλο που η πρώτη βδομάδα ήταν κακή, λόγω του κρύο και των καιρικών συνθηκών.

Οι Αυστριακοί ήταν ικανοί για πολλούς γύρους τις περισσότερες μέρες, με λίγα προβλήματα στην RB14. Ο Daniel Ricciardo βρίσκεται στην ομάδα από το 2014 και τώρα υποστηρίζει πως αυτό είναι πιθανότατα το καλύτερο ξεκίνημα που κάνει η Red Bull από τη στιγμή που η Formula 1 έχει περάσει στην εποχή των turbo V6 κινητήρων, γεγονός που κάνει τον Αυστραλό να πιστεύει ότι μπορούν να περιμένουν ένα καλό αποτέλεσμα στη Μελβούρνη.

Είμαστε σίγουρα πιο έτοιμοι απ’ ό,τι πέρυσι, και πιθανώς καλύτερα προετοιμασμένοι απ’ όλα τα προηγούμενα χρόνια που βρίσκομαι στην ομάδα. Κάναμε πολλούς γύρους, ο ρυθμός του μονοθεσίου δεν είναι άσχημος και πιστεύω ότι έχουμε ακόμα μερικά πράγματα να βελτιώσουμε, κάτι που είναι φυσιολογικό.

Πηγαίνοντας στον πρώτο αγώνα κι έχοντας την αυτοπεποίθηση να πιέζω το μονοθέσιο στο όριο και τον κινητήρα λίγο, νομίζω ότι έχουμε πολύ περισσότερη αυτοπεποίθηση τώρα. Δεν ήταν πάντα έτσι για ‘μάς, ειδικά τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα. Η προηγούμενη βδομάδα ήταν απογοητευτική, ένιωθα ότι έχανα χρόνο από τις δοκιμές πριν την έναρξη της σεζόν. Αλλά, ευτυχώς αυτή τη βδομάδα κάναμε πολλά περισσότερα.

Βέβαια, ο 28χρονος θεωρεί ότι η RB14 δεν είναι αυτή τη στιγμή ό,τι ταχύτερο στο grid, αλλά πιστεύει ότι είναι αρκετά κοντά για να ξεκινήσουν από την αρχή της σεζόν το κυνήγι στις Mercedes και Ferrari.

Νομίζω ότι δείχνουμε εντάξει. Δεν πιστεύω ότι είμαστε το ταχύτερο μονοθέσιο, έχουμε ακόμα χρόνο που πρέπει να βρούμε, όμως πιστεύω ότι θα είμαστε αρκετά κοντά για να κυνηγάμε. Τις τελευταίες μέρες, η Ferrari πίεσε και είχε αρκετά καλό ρυθμό. Και στη συνέχεια, βλέπεις κι άλλες ομάδες να γράφουν γρήγορους χρόνους. Πρέπει να κάνουμε μερικούς ακόμα γύρους για να μάθουμε, αλλά πιστεύω ότι είμαστε κι εμείς εκεί.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Μαϊάμι 2024, FP1: Ταχύτερες οι Red Bull, ο Verstappen στην κορυφή

Ο Max Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στη μοναδική περίοδο ελεύθερων δοκιμών του τριημέρου, καθώς στο GP του Μαϊάμι θα έχουμε τον δεύτερο συνεχόμενο...