Την ερχόμενη Παρασκευή 23 Μαρτίου η Volkswagen θα παρουσιάσει επίσημα το νέο Touareg και τώρα μας δείχνει ένα teaser video του, το οποίο πρακτικά αποκαλύπτει τον σχεδιασμό του, κάτι που εσύ έχεις δει εδώ και μήνες.

Σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, για πρώτη φορά το Touareg θα προσφέρεται σε επταθέσια έκδοση, μιας και το μήκος του αυτοκινήτου έχει μεγαλώσει κατά 6 εκατοστά, ενώ το πλάτος κατά 2,5 εκατοστά. Βασίζεται στην MLB Evo πλατφόρμα, με το βάρος του να έχει μειωθεί κατά 65 με 100 κιλά, με την βασική έκδοση του να ζυγίζει περί τα 1.950 κιλά.

Μηχανικά θα προσφέρεται με V6 κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, αλλά και με τον V8 4,0-λίτρων bitrubo βενζίνης. Θα υπάρχει ένας ολοκαίνουριος πετρελαιοκινητήρας TDI με 286 άλογα με 600 Nm ροπής, αλλά και ένας V6 βενζινοκινητήρας TSI με 340 άλογα. Οι κινητήρες θα διαθέτουν ήπια υβριδική τεχνολογία και η λογική λέει ότι στη γκάμα του νέου Touareg θα υπάρχει και μία plug-in υβριδική έκδοση που θα χρησιμοποιεί το drivetrain του Q7 e-tron – τρίλιτρος TDI με ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία ιόντων λιθίου, με το βάρος της συγκεκριμένης έκδοσης να ανέρχεται στα 1.995 κιλά.

Στο εσωτερικό του νέου Touareg δεσπόζουσα θέση θα έχει το “Innovision Cockpit”, μια τεράστια 28″ οθόνη αφής, με το τιμόνι να μην έχει συμβατικά κουμπιά, μιας και αυτά θα έχουν αντικατασταθεί από επιφάνειες αφής. Πρακτικά το “Innovision Cockpit” αποτελείται από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12″ και μια οθόνη 16″ του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Στο πίσω μέρος υπάρχει μια οθόνη αφής 9,6″, τοποθετημένη στο κέντρο ανάμεσα στα καθίσματα, μέσω της οποίας οι πίσω επιβάτες μπορούν να ρυθμίσουν πολλές λειτουργίες.

Το μοντέλο θα διαθέτει ρεζερβουάρ 75 λίτρων (διαθέσιμο και ένα 90 λίτρων), θα φέρει σύστημα τετραδιεύθυνσης, ενεργές αντιστρεπτικές, προηγμένη αερανάρτηση που θα αντλεί στοιχεία και από το GPS, ενώ θα διαθέτει αυτόνομο σύστημα επιπέδου 3, παρόμοιο με αυτό του νέου A8.