Η Jeep όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, παρουσίασε τα επτά πρωτότυπα με τα οποία θα συμμετέχει στο Easter Jeep Safari, που θα πραγματοποιηθεί για 52η φορά στην έρημο Moab, στην Utah των H.Π.Α το διάστημα μεταξύ 24 Μαρτίου και 1 Απριλίου. Και τα επτά δημιουργήθηκαν από την Mopar με προϊόντα της Jeep Performance Parts και ας δούμε αναλυτικά.

1Jeep 4Speed

To 4Speed είναι ένα Wrangler που φέρει σώμα κατασκευασμένο από carbon. Έχει 56 εκατοστά μικρότερο μήκος σε σχέση με ένα Wrangler παραγωγής, είναι 5 εκατοστά πιο ψηλό, φέρει roll-cage, μικρότερο παρμπρίζ με πιο έντονη κλίση, ζάντες 18″ με ελαστικά BF Goodrich Mud Terrain 35″ και κίνηση παίρνει από τον 2,0-λιτρο turbo βενζινοκινητήρα που συνδυάζεται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Το πρωτότυπο διαθέτει άξονες Dana 44 και στο εσωτερικό υπάρχει νέος πίνακας οργάνων και ειδικά καθίσματα.

2Jeep Sandstorm

Το Sandstorm αντλεί έμπνευση από τα αγωνιστικά τύπου Baja και φέρει νέα υπερυψωμένη ανάρτηση, ζάντες 17″ με ελαστικά BF Goodrich Krawler ελαστικά 39,5″, καπό με εισαγωγή αέρα, roll cage, νέα φτερά, νέους προφυλακτήρες, δερμάτινα καθίσματα και κίνηση παίρνει από τον V8 6,4-λίτρων κινητήρα της Mopar που συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

3Jeep B-Ute

Το B-Ute βασίζεται στο Renegade, έχει νέα ανάρτηση που μεγαλώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 4 εκατοστά, ζάντες 17″ με ελαστικά BF Goodrich T/A Baja Champion, νέους προφυλακτήρες, φουσκωμένα φτερά, νέα καπό, νέα γρίλια, νέα καθίσματα, όπως ηχοσύστημα της MOLLE και νέα πατάκια. Κίνηση παίρνει από τον 2,4-λίτρων Tigershark κινητήρα που συνδυάζεται με 9-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

4Jeep Wagoneer Roadtrip

Το Jeep Wagoneer Roadtrop βασίζεται σε ένα Jeep Wagoneer του 1965, αλλά έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 13 εκατοστά, φορά νέες ζάντες 17″ με ρετρό σχεδιασμό και ελαστικά BF Goodrich Mud-Terrain 33″ και κίνηση παίρνει από τον Hemi V8 5,7-λίτρων που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 4 σχέσεων. Διαθέτει Dana 44 άξονες, νέα ανάρτηση και στο εσωτερικό υπάρχουν δερμάτινες επενδύσεις.

5Nacho Jeep

Το Nacho Jeep παίρνει το όνομά του από το χρώμα Nacho αλλά σκοπός του είναι να δείξει τον κατάλογο των Jeep Performance Parts της Mopar. Διαθέτει κιτ ανύψωσης κατά 5 εκατοστά, μαύρη γρίλια, επιπλέον LED προβολείς, δερμάτινες επενδύσεις και εισαγωγή κρύου αέρα για τον 2,0-λιτρο turbo κινητήρα. Οι ζάντες είναι διαστάσεων 17″ με ελαστικά διαστάσεων 37″.

6J-Wagon

Το J-Wagon ξεχωρίζει από την εξωτερική εισαγωγή αέρα, φέρει ζάντες 17″, μαύρη γρίλια και πορτοκαλί λεπτομέρειες.

7Jeepster

Τέλος το Jeepster είναι ένα Wrangler Rubicon με ρετρό εμφάνιση. Είναι βαμμένο σε κόκκινο και λευκό χρώμα, έχει ζάντες 17″ με ελαστικά BF Goodrich KO2 37″, επιπλέον LED προβολείς, νέα ανάρτηση που αυξάνει την απόσταση από το έδαφος κατά 5 εκατοστά, νέο hardtop, roll cage και μαύρες δερμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό.