Η Tesla θα κάνει τον Elon Musk τον πλουσιότερο άνθρωπο της Γης

Σχετικά άρθρα

Οι μέτοχοι της Tesla άλλαξαν το πλάνο πληρωμής του Elon Musk, προέδρου και CEO της εταιρίας, κατά τρόπο που μπορεί να τον κάνει τον πλουσιότερο άνθρωπο της γης.

Αν ο Elon Musk κάνει την Tesla εταιρία αξίας 526.019.000.000 ευρώ (650 δισ. δολάρια), την επόμενη δεκαετία μπορεί να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος της γης. Μακράν του δεύτερου. Για να φτάσει εκεί, πρέπει να αυξήσει την αξία 12 φορές!

Οι μέτοχοι της Tesla αποφάσισαν να εγκρίνουν τη συμφωνία για το μισθολογικό πακέτο του Musk, η οποία φτάνει το αστρονομικό ποσό των 2,6 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μισθολογική συμφωνία απονομής μετοχικού μερίσματος στην επιχειρηματική ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Βάσει της συμφωνίας, ο Musk θα πληρώνεται μόνο όταν η Tesla θα πετυχαίνει κάποιους οικονομικούς στόχους που μπορεί, για παράδειγμα, να αφορούν τις πωλήσεις ή την τιμή της μετοχής της.

To 73% των μετόχων της Tesla ενέκριναν την πρόταση να δοθούν στον πρόεδρο και εκτελεστικό διευθυντή της εταιρίας, Elon Musk μετοχές πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στη ψηφοφορία δεν πήραν μέρος οι Musk (ο Elon και ο αδελφός του), στους οποίους ανήκει το 1/5 των μετοχών της Tesla, αξίας 9,7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μετά τη σχετική ανακοίνωση, η τιμή της μετοχής αυξήθηκε κατά 3%, φτάνοντας τα 314,65 δολάρια.

Η ψήφος εμπιστοσύνης των μετόχων αποτελούσε σημαντικό τεστ για την πραγματική υποστήριξη στο πρόσωπο και τις ηγετικές ικανότητες του Musk, με δεδομένο πως η αυτοκινητοβιομηχανία εξακολουθεί να παρουσιάζει ζημίες και να αγωνίζεται για την αύξηση της παραγωγής της.

Ο 47χρονος μηχανικός, εφευρέτης, επενδυτής και επικεφαλής τεχνολογίας στην εταιρία SpaceX, μπορεί να “βγάλει” περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα χρόνια.

Βασική προϋπόθεση είναι να “πιάσει” η εταιρία τους στόχους της (16 είναι λειτουργικοί, συμπεριλαμβανομένων των 8 που αφορούν την κατά 12 φορές μεγαλύτερη αξία -από τα 43.700.040.000 ευρώ που είναι σήμερα, στα 526.019.000.000 ευρώ). Επίσης, ο ίδιος πρέπει να παραμείνει στις θέσεις του.

Το δεκαετές πλάνο της συμφωνίας προβλέπει την απονομή του ποσού σε δόσεις. Η πρώτη δόση θα εκταμιευτεί μόλις η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας φτάσει τα 100 δισ. δολάρια. Για να λάβει ο Μασκ όλο το ποσό των 2,6 δισ. δολαρίων, θα πρέπει η αξία της Tesla -που σήμερα βρίσκεται στα 55 δισ.- να φτάσει στα 650 δισ. δολάρια.

Ο Musk θα πάρει τις μετοχές αξίας 45.318.560.000 ευρώ, σε 12 δόσεις. Κάθε φορά που η εταιρία θα πετυχαίνει τα βασικά ορόσημα επιδόσεων που έχει θέσει για τη δεκαετία, ο μεγιστάνας θα λαμβάνει από μία δόση. Η αρχή θα γίνει τη στιγμή που η Tesla φτάσει το ανώτατο όριο της αγοράς, που είναι τα 100 δισ. δολάρια.

Αν πάρει και τις 12, γεγονός που θα σημαίνει ότι η κεφαλοποίηση της Tesla θα ‘χει φτάσει στα 526.051.500.000 ευρώ, μπορεί να γίνει πλουσιότερος κατά 45,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...