Η ιαπωνική εταιρία παρουσίασε σήμερα το συγκεκριμένο πρωτότυπο του Prius, το οποίο διαθέτει καινοτόμο υβριδικό σύνολο, καθώς ο κινητήρας του να καίει αιθανόλη αντί για βενζίνη. Αυτός ο συνδυασμός εμφανίζεται για πρώτη φορά στην αυτοκινητοβιομηχανία και έχει εξελιχθεί από το τμήμα μηχανολογίας της Toyota Βραζιλίας.

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν μπροστά σε κυβερνητικούς παράγοντες, ερευνητές πανεπιστημίων, και εκπροσώπους της αγροτικής βιομηχανίας της Βραζιλίας. Ο CEO της Toyota Λατινικής Αμερικής, Steve St. Angelo, δήλωσε χαρακτηριστικά:

Η εφεύρεση αποδεικνύει το ταξίδι μας στην παροχή μιας νέας κοινωνίας κινητικότητας. Είμαι πολύ περήφανος για τους μηχανικούς της Toyota Βραζιλίας που συνεργάστηκαν στενά με τους μηχανικούς μας στην Ιαπωνία για να αναπτύξουμε το καθαρότερο υβριδικό όχημα, που χρησιμοποιεί αιθανόλη για τους πελάτες μας στη Βραζιλία.

Και τώρα θα ρωτήσεις, γιατί αιθανόλη και γιατί στην Βραζιλία;

Η πηγή του συγκεκριμένου καυσίμου είναι πλήρως ανανεώσιμη, κάτι που σημαίνει ότι το Prius απαλλάσσεται από την χρήση ορυκτών καυσίμων (βενζίνη ή πετρέλαιο). Πόσο Toyota είναι αυτός ο λόγος;

Επίσης, η χώρα της Νότιας Αμερικής είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός αιθανόλης παγκοσμίως, πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αιθανόλη με βάση το καλαμπόκι είναι δύσκολη στην παραγωγή της στις ΗΠΑ, αλλά η αιθανόλη με βάση το ζαχαροκάλαμο είναι ευρέως διαδεδομένη στη Βραζιλία. Έτσι, η ηγετική θέση της Βραζιλίας στη χρήση της αιθανόλης ως καύσιμο, την καθιστά ιδανικό μέρος για την ανάπτυξη του πρωτοτύπου.