Αρκετά ζεστό ήταν το κλίμα μετά από τις κατατακτήριες του Αυστραλιανού Grand Prix. Ο Lewis Hamilton ήταν με άνεση ταχύτερος των δύο Ferrari, λέγοντας πως έκανε έναν από τους καλύτερους γύρους του στη Formula 1. Έτσι, ο Βρετανός θα ξεκινήσει από την καλύτερη θέση αύριο για την πρώτη νίκη της χρονιάς, κάτι που δε θα είναι εύκολο, μιας και οι διαφορές των τριών κορυφαίων ομάδων θα είναι πιθανότατα  μικρότερες.

Κατά τη διάρκεια του συνέντευξη Τύπου, είχαμε ένα σύντομο διάλογο μεταξύ των Vettel και Hamilton. Ο πιλότος της Mercedes ρωτήθηκε σχετικά με τις ρυθμίσεις του κινητήρα και το λεγόμενο «party mode» που ακούγεται έντονα ότι έχει το γερμανικό power unit. Ο ίδιος απάντησε πως κάτι τέτοιο δε συμβαίνει, καθώς είχε τις ίδιες ρυθμίσεις με το Q2.

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν διαθέτουμε «party mode». Χρησιμοποίησα τις ίδιες ρυθμίσεις στο Q2 και το Q3. Δεν υπήρξε κάποιο επιπλέον κουμπί, δεν υπήρξε κάποια επιπλέον ρύθμιση με την οποία ασχολήθηκα.

Ο Vettel του απάντησε, ρωτώντας τον γιατί ξαφνικά έγινε τόσο γρήγορος. Και ο Βρετανός είπε:

Περίμενα για να κάνω έναν καλό γύρο, ώστε να μπορέσω να σβήσω το χαμόγελο από το πρόσωπό σου! Ποτέ δεν άκουσα αυτό το «party mode», αλλά ακούγεται cool.

Ο Γερμανός φαίνεται πως δεν το έπιασε αμέσως, αλλά στη συνέχεια λύθηκε οποιαδήποτε παρεξήγηση πήγε να δημιουργηθεί. Μάλιστα, ο 30χρονος επισήμανε πως ελπίζει να αντιστραφεί η κατάσταση αύριο και η Ferrari να είναι μπροστά.

Νομίζω πως το είπε αρκετά γρήγορα και δεν το έπιασα, αλλά το κάνω τώρα. Καλώς το επαναλαμβάνετε. Στο τέλος της ημέρας, γι’ αυτό είμαστε εδώ, θέλουμε να διασκεδάζουμε. Απολαμβάνει τα Σάββατα και τα Σάββατα τα πηγαίνει καλά.

Ο Lewis μπορεί να κάνει πάρτι απόψε κι ελπίζω ότι εγώ και ο Kimi θα κάνουμε αύριο.

Με τον Hamilton να απαντάει:

Ο Kimi παρτάρει συνέχεια έτσι κι αλλιώς.