Η Nissan αντικαθιστά τις μπαταρίες του Leaf με ανακατασκευασμένες

Σχετικά άρθρα

H Nissan ανακοίνωσε την συνεργασία της με την Sumitomo Corp, και ίδρυσαν χθες την 4R Energy Corporation, εταιρία που σκοπό έχει την αντικατάσταση των μπαταριών του Leaf πρώτης γενιάς.

Η λειτουργία της εταιρίας θα ξεκινήσει τον Μάιο και θα δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους του δημοφιλέστατου ιαπωνικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου να αγοράζουν ανακατασκευασμένες μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Η εταιρία προσφέρει στην Ιαπωνία τη μπαταρία 24 kWh για 300.000 yen (€2.300), τιμή μειωμένη κατά περίπου 50% σε σχέση με τη καίνουργια ίδιας χωρητικότητας (650.000 yen, €5.000).

Στα σχέδια της εταιρίας είναι η επέκταση του προγράμματος αντικατάστασης των παλιών μπαταριών και για τις μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίας, με το κόστος μιας καινούριας 30 kWh να είναι 800.000 yen (€7.600), και της 40 kWh 820.000 yen (€7.800).

Η 4R Energy Corporation έχει κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στην πόλη Namie, η οποία βρίσκεται μόλις πέντε μόλις χιλιόμετρα μακριά από τη Φουκουσίμα. Η εταιρία αναφέρει ότι θα παράγει 2.250 μπαταρίες ετησίως, αλλά θα μπορεί να ανακατασκευάζει (refurbished) μερικές μόνο εκατοντάδες παλαιών μπαταριών στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Τέλος, η Nissan εγγυάται πως οι μπαταρίες του πρώτου Leaf διατηρούν έως και το 66% της ενεργειακής τους απόδοσης μετά από 8 χρόνια ή 160.000 χλμ.

ΠηγήInsideEvs

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan μειώνει τις εκτιμήσεις κερδών της

Η Nissan μείωσε κατά 14,5% τις εκτιμήσεις για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη της, επικαλούμενη χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω "γήρανσης" των...

Επίσημο: Nissan Qashqai facelift

Έχουν περάσει τρία χρόνια από το εμπορικό λανσάρισμα της τρίτης γενιάς του Qashqai και σήμερα η Nissan αποκάλυψε το facellit του δημοφιλέστατου ιαπωνικού μοντέλου,...