Δυσαρεστημένο το NTSB από την δημοσιοποίηση πληροφοριών από την Tesla για το δυστύχημα του Model x

Σχετικά άρθρα

Τον Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η Tesla δημοσιοποίησε αρκετές λεπτομέρειες από την έρευνα της για το μοιραίο τροχαίο δυστύχημα ενός Model X, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 38χρονος οδηγός του.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) των ΗΠΑ ωστόσο, είναι δυσαρεστημένο από την απόφαση αυτή της Tesla. Σύμφωνα με την Tesla ο υπολογιστής του Model X που είχε ενεργοποιημένο το Autopilot, έδειξε πως τα χέρια του 38χρονου οδηγού δεν ήταν στο τιμόνι για τα έξι δευτερόλεπτα πριν από το τροχαίο, καθώς και ότι το σύστημα του αυτοκινήτου είχε εκδώσει αρκετές προειδοποιήσεις “hands on” κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Αυτή τη στιγμή το NTSB χρειάζεται την βοήθεια της Tesla για να αποκωδικοποιήσει τα δεδομένα, που έχει καταγράψει το όχημα. Σε όλες τις έρευνές μας, στις οποίες εμπλέκεται όχημα της Tesla, η εταιρεία ήταν εξαιρετικά συνεργάσιμη. Ωστόσο το NTSB είναι δυσαρεστημένο με την δημοσιοποίηση πληροφοριών της έρευνας από την Tesla.

Το NTSB εξετάζει όλες τις πτυχές του συγκεκριμένης τροχαίου δυστυχήματος, συμπεριλαμβανομένων των προηγούμενων ανησυχιών του οδηγού για το Autopilot,

δήλωσε ο εκπρόσωπος του συμβουλίου, Christopher O’Neil. Σημειώνεται ότι δεν είναι σύνηθες το συμβούλιο να εκφράζει δημοσίως δυσαρέσκεια για τη στάση μίας εταιρείας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...