Στις αρχές του χρόνου, η PSA ανακοίνωσε πως μέχρι το 2025 όλα τα μοντέλα της θα διαθέτουν ηλεκτρική έκδοση, ενώ μέχρι το 2030 τα περισσότερα μοντέλα της θα εξοπλίζονται με αυτόνομη τεχνολογία.

Για να βοηθήσει στην επίτευξη αυτού του στόχου της, ο γαλλικός όμιλος ανακοίνωσε σήμερα την δημιουργία του τμήματος οχημάτων χαμηλών εκπομπών ρύπων (Low Emission Vehicles Business Unit), με τον Alexandre Guignard να είναι επικεφαλής αυτού.

Το πρώτο πράγμα που θα κάνει το νέο τμήμα είναι ο καθορισμός της ηλεκτρικής στρατηγική του ομίλου, με την PSA να συμπεριλαμβάνει στο νέο τμήμα και τον πάροχο λύσεων κοινής χρήσης αυτοκινήτων, Free2move.

Έως το 2025, η PSA θα προσφέρει 40 ηλεκτροκίνητα μοντέλα, όπως είπε ο CEO της PSA, Carlos Tavares, ο οποίος συμπλήρωσε πως έχουν ξεκινήσει τις ετοιμασίες προκειμένου κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα 5 χρόνια να επιστρέψουν στην αγορά των ΗΠΑ. Μέσα στα επόμενα έξι χρόνια η PSA θέλει να προσφέρει στην αγορά 124 νέα μοντέλα, με τον Tavares να μην ανακοινώνει με ποιο brand θέλουν να επιστρέψουν στις ΗΠΑ.

Στις σχετικές ειδήσεις, η PSA ανακοίνωσε ότι το Opel/Vauxhall Vivaro θα συνεχίσει να παράγεται στο εργοστάσιο της γερμανικής εταιρίας, στο Luton της Αγγλίας, ακόμα και μετά την ολοκλήρωση του Brexit.