MAN eTGE, το πρώτο ηλεκτρικό βαν της εταιρίας

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Οκτώβριο, το VW Group ανακοίνωσε πως θα επενδύσει 1,4 δισ. ευρώ στο τμήμα φορτηγών και λεωφορείων, προκειμένου η MAN και η Scania να προσφέρουν στην αγορά αμιγώς ηλεκτρικά λεωφορεία σε ευρωπαϊκές πόλεις το 2018.

Σήμερα βλέπουμε το MAN eTGE, το πρώτο ηλεκτρικό βαν της εταιρίας, το οποίο μοιράζεται αρκετά στοιχεία με το Volkswagen e-Crafter, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σύντομα. Το eTGE διαθέτει μια μπαταρία 36 kWh, με την ανακοινώσιμη αυτονομία να φτάνει τα 160 χλμ. Σύμφωνα με την MAN, το 70% των αστικών παραδόσεων καθημερινά δεν υπερβαίνει τα 100 χλμ.

Με ταχυφορτιστή (DC CCS Combo) το 80% της μπαταρίας γεμίζει σε 45 λεπτά, ενώ με AC φορτιστή σε 5,5 ώρες. Ο ηλεκτροκινητήρας έχει ισχύ 100 kW (136 άλογα), με την τελική του ταχύτητα να αγγίζει τα 90 χλμ/ώρα. Το ωφέλιμο φορτίο κυμαίνεται από τα 950 μέχρι 1.700 κιλά.

Η κυκλοφορία του θα ξεκινήσει τον Ιούλιο, αρχικά στις αγορές της Γερμανίας, Αυστρίας, Βελγίου, Νορβηγίας και Ολλαδνίας με τιμή από €69.500.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Η Stellantis επενδύει €100 εκατ. για νέα μπαταρία του Fiat 500e

Η Stellantis ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 100 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή μιας νέας μπαταρίας για το Fiat 500e, που θα αυξήσει την αυτονομία...