Με την παγκόσμια ζήτησή του Chevrolet Bolt να αυξάνεται, η αμερικάνικη εταιρία πρόσφατα ανακοίνωσε ότι αυξάνει την παραγωγή του. Το compact ηλεκτρικό όχημα παρουσιάστηκε πριν δύο χρόνια, με το λανσάρισμα του να ξεκινά τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου. Έτσι, τα 22.398 αυτοκίνητα που πούλησε τον προηγούμενο χρόνο η Chevrolet θεωρείται αρκετά καλό νούμερο.

Με βαση το Bolt, η GM αναμένεται να παρουσιάσει τουλάχιστον δύο νέα ηλεκτρικά μοντέλα τα επόμενα χρόνια, με το ένα να είναι crossover. Και μπορεί ακόμα να είναι άγνωστο το πότε θα παρουσιαστεί η επόμενη γενιά του μοντέλου, η Autoforecast Solutions, μια εταιρεία πρόβλεψης, αναφέρει ότι αυτή θα την δούμε στις αρχές του 2025.

Αυτό σημαίνει ότι η σημερινή γενιά του Chevrolet Bolt θα έχει έναν κύκλο ζωής σχεδόν 8 χρόνων, κάτι που είναι αρκετά μεγάλος, πόσο μάλλον για ηλεκτρικό που η τεχνολογία καλπάζει από εξάμηνο σε εξάμηνο.

Το σημερινό μοντέλο παίρνει κίνηση από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 200 ίππων με 360 Nm ροπής. Αυτός συνδυάζεται με μπαταρίες 60 kWh της LG Chem και σύμφωνα με την EPA έχει αυτονομία 383 χλμ., με την Autoforecast Solutions να λέει ότι η νέα γενιά θα έχει αυτονομία άνω των 640 χλμ., ενώ θα διαθέτει και το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Cruise AV.