Η NHTSA ανακοίνωσε την ανάκληση 12.595 Alfa Romeo Stelvio στις ΗΠΑ, λόγω δύο διαφορετικών πιθανών προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την διείσδυση νερού.

Η πρώτη ανάκληση αφορά τις Stelvio που κατασκευάστηκαν μεταξύ 20 Μαρτίου 2017 και 14 Φεβρουαρίου 2018 και πουλήθηκαν αποκλειστικά στην αγορά των ΗΠΑ. Τα οχήματα μπορεί παρουσιάσουν φαινόμενα διείσδυσης νερού στο πίσω μέρος με επακόλουθη διάβρωση στις συνδέσεις καλωδίωσης της πίσω πλεξούδας και στους διακόπτες ανοίγματος της πίσω πόρτας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ακούσια ενεργοποίηση και το άνοιγμα της πίσω πόρτας που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια φορτίου, τα οποίο μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο για το όχημα που ακολουθεί, χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση.

Η δεύτερη ανάκληση αφορά τα ίδια οχήματα στα οποία μπορεί να εισέλθει νερό στο μπροστά μέρος. Συγκεκριμένα στα αυτοκίνητα αυτά, μπορεί να παρουσιαστεί διείσδυση νερού στο τμήμα που ενώνεται η οροφή με την μπροστά κολόνα, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την πιθανή διάβρωση της καλωδίωσης που ελέγχει την κόρνα, τους υαλοκαθαριστήρες και τα εξωτερικά φώτα.