Και ηλεκτρικό το νέο Lexus CT

Σχετικά άρθρα

Από τον Δεκέμβριο του 2010 που λανσαρίστηκε, μέχρι τη τελευταία μέρα του περασμένου μήνα η ιαπωνική εταιρία έχει πουλήσει περίπου 340.000 αυτοκίνητα παγκοσμίως, νούμερο που δεν χαρακτηρίζει το μοντέλο ως επιτυχία.

Παρόλα αυτά η Lexus αναφέρει ότι οι πωλήσεις του είναι πολύ καλές σε αγορές-κλειδιά, όπως η Ευρώπη, η Κίνα και η Ιαπωνία, όπου τα υβριδικά μοντέλα έχουν μεγάλη απήχηση. Αντιθέτως, στις Η.Π.Α δεν εκτιμήθηκε ποτέ, γι’αυτό και το 2017 ήταν η τελευταία χρονιά που ήταν διαθέσιμο.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο επικεφαλής της Lexus στην Ευρώπη, Pascal Ruch, δήλωσε ότι το CT είναι σημαντικό για την εταιρία, καθώς φέρνει νέο κόσμο στην εταιρία, ενώ ο πελάτης που ενδιαφέρεται για το CT είναι αρκετά διαφορετικός από αυτός που θα κοιτάξει το νέο compact crossover της Lexus, το UX. Για να σημειώσει την σημασία του hatchback μοντέλου της ιαπωνικής εταιρίας, ο Ruch δήλωσε:

Πιστεύω ότι όλες οι κατηγορίες που είμαστε τώρα, είναι σημαντικό να μείνουμε σε αυτές.

Το CT πιθανότατα θα αντικατασταθεί το 2020, και σύμφωνα με φήμες το νέο μοντέλο θα προσφέρεται τόσο με υβριδικό σύνολο, όσο και ως αμιγώς ηλεκτρικό. Θα βασίζεται και αυτό στην νέα TNGA πλατφόρμα της Toyota, με την υβριδική έκδοση να φορά το σύνολο του νέου Auris, όπου το 2,0-λιτρο υβριδικό σύνολο αποδίδει 180 άλογα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πωλείται το Lexus LFA που ανήκε στον Mr. Bean

Ο ηθοποιός Rowan Atkinson, που έγινε ευρέως γνωστός για τον ρόλο του ως Mr. Bean, έχει μια μεγάλη συλλογή αυτοκίνητων και ανάμεσα τους βρισκόταν...