Στην δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s, που θα γίνει στο Μονακό στις 11 Μαΐου, θα βγουν στο σφυρί η McLaren-Ford MP4/8A του Ayrton Senna, καθώς και η Toleman-Hart TG184 του 1984. Εδώ, όμως, βρίσκεσαι για την Jordan 199, το μονοθέσιο με το οποίο που έτρεξε η βρετανική ομάδα στο πρωτάθλημα της Formula 1 το 1999.

Το μονοθέσιο αυτό έδωσε την δεύτερη νίκη στην ομάδα. Τεχνικός διευθυντής της ομάδας εκείνη τη χρονιά ο Mike Gascoyne ο οποίος ουσιαστικά σχεδίασε το πιο πετυχημένο μονοθέσιο στην ιστορία της ομάδας. Οδηγοί της ομάδας ήταν ο γερόλυκος Damon Hill και ο Ηeinz Harald Frentzen. Η ομάδα τότε εφοδιαζόταν με τον 3-λιτρο V10 κινητήρα της Mugen-Honda που μαζί με τον αεροδυναμικό σχεδιασμό του μονοθεσίου, είχε καταφέρει να τερματίσει στην τρίτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με 61 βαθμούς.

Μάλιστα ο Γερμανός οδηγός είχε κατακτήσει και την 3η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών πετυχαίνοντας και 2 νίκες. Ο χρωματισμός παρέμεινε ο ίδιος, μόνη διαφορά ότι σε αυτό τοποθετήθηκαν τα μάτια μιας σφήκας στη μύτη της 199. Αδιαμφισβήτητα το 1999 ήταν και η καλύτερη χρονιά της Jordan στην F1.

 • dimitris90

  Δύο διορθώσεις: τη πρώτη νίκη τη πήραν στο χαοτικο Spa του 1998 με το Damon Hill και έκαναν και 1-2 με το μικρό Schumacher, ενώ μπροστά ήταν σφηκα και όχι μέλισσα, εξ ου και τα buzzin hornets αυτοκόλλητα στους αγώνες που δεν επιτρεπονταν διαφημίσεις καπνοβιομηχανιων.

 • γενικα το 1999 ηταν Formula 1 στα καλυτερα της

 • Renesis1

  Μακράν η πιο συμπαθητική από τις μικρές αγωνιστικές ομάδες της F1 και η 2η αγαπημένη μου. Κρίμα που δεν υπάρχει πλέον.

 • ΑΛΕΞΗΣ
 • PanosA

  Μήπως είναι η ‘βασικη’ έκδοση; Το τιμόνι δεν εχει ούτε ένα κουμπάκι επάνω του!

 • scaniolos

  Λοιπον αυτες οι αναφορες στο παρελθόν πρεπει να σταματήσουν….οτι ζησαμε τοτε ζησαμε….καθε φορα που προσπαθούμε να ξεχάσουμε έρχεται καποιος και μας παταει στην πληγη!!!