Πωλείται το πιο επιτυχημένο μονοθέσιο της Jordan F1

Σχετικά άρθρα

Στην δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s, που θα γίνει στο Μονακό στις 11 Μαΐου, θα βγουν στο σφυρί η McLaren-Ford MP4/8A του Ayrton Senna, καθώς και η Toleman-Hart TG184 του 1984. Εδώ, όμως, βρίσκεσαι για την Jordan 199, το μονοθέσιο με το οποίο που έτρεξε η βρετανική ομάδα στο πρωτάθλημα της Formula 1 το 1999.

Το μονοθέσιο αυτό έδωσε την δεύτερη νίκη στην ομάδα. Τεχνικός διευθυντής της ομάδας εκείνη τη χρονιά ο Mike Gascoyne ο οποίος ουσιαστικά σχεδίασε το πιο πετυχημένο μονοθέσιο στην ιστορία της ομάδας. Οδηγοί της ομάδας ήταν ο γερόλυκος Damon Hill και ο Ηeinz Harald Frentzen. Η ομάδα τότε εφοδιαζόταν με τον 3-λιτρο V10 κινητήρα της Mugen-Honda που μαζί με τον αεροδυναμικό σχεδιασμό του μονοθεσίου, είχε καταφέρει να τερματίσει στην τρίτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με 61 βαθμούς.

Μάλιστα ο Γερμανός οδηγός είχε κατακτήσει και την 3η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών πετυχαίνοντας και 2 νίκες. Ο χρωματισμός παρέμεινε ο ίδιος, μόνη διαφορά ότι σε αυτό τοποθετήθηκαν τα μάτια μιας σφήκας στη μύτη της 199. Αδιαμφισβήτητα το 1999 ήταν και η καλύτερη χρονιά της Jordan στην F1.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...