Ήταν εκ των πραγμάτων περιττό και ανούσιο να υπάρχουν δύο πρωταθλήματα Rallycross, και όπως φαίνεται το Global Rallycross (GRC) -που διοργανώνεται αποκλειστικά στην Αμερική από τον Colin Dyne με χορηγό την Red Rull- δεν θα είχε τύχη απέναντι στο πρωτάθλημα World Rallycross (WRX) της FIA, με κύριο χορηγό την Monster Energy.

H διοικούσα αρχή της πίστας Lancaster National Speedway στη Νέα Υόρκη, εκεί που θα γινόταν ο αγώνας του GRC τον ερχόμενο Ιούνιο, ανακοίνωσε σήμερα ότι το φετινό πρωτάθλημα ακυρώνεται. Αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι στο επίσημο site του GRC φαίνεται ότι έχει αφαιρεθεί όλο το πρόγραμμα αγώνων για το 2018. Μέχρι στιγμής, η διοργανώτρια αρχή του GRC δεν έχει κάνει κάποια επίσημη δήλωση σχετικά με το μέλλον του πρωταθλήματος.

Η IMG, οι διοργανωτές του WRX της FIA, ανακοίνωσε πέρυσι ότι το πρωτάθλημα θα έχει στο καλεντάρι του για πρώτη φορά φέτος έναν αγώνα στην Αμερική, και πιο συγκεκριμένα στο Circuit of the Americas, τον Σεπτέμβριο του 2018. Επιπλέον, η IMG ανακοίνωσε πρόσφατα μια νέα σειρά αγώνων με τίτλο Americas Rallycross (ARX), η οποία θα κάνει το ντεμπούτο φέτος με ένα πρόγραμμα τεσσάρων αγώνων. Το ARX έχει ήδη προσελκύσει μεγάλες ομάδες, όπως η Andretti Autosport, η Subaru Rally Team USA, και η Hoonigan Racing Division του Ken Block.