Ακόμη μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία που πιστεύει πως οι diesel κινητήρες έχουν μέλλον. Πρόκειται για την Mazda, με τον Jeff Guyton, πρόεδρο και CEO της Mazda Ευρώπης να δηλώνει:

Ο εξαναγκασμός των πελατών να αγοράσουν αυτοκίνητα με χαμηλές εκπομπές CO2 δεν λειτουργεί. Οι πωλήσεις δείχνουν πως το κοινό προτιμά μεγάλα SUV με μικρές καταναλώσεις καυσίμων.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε πετρελαιοκινητήρες. Μπορούμε να κατασκευάσουμε “καθαρούς” πετρελαιοκινητήρες. Αυτή είναι η καλύτερη λύση από πλευράς κόστους σε σχέση την υβριδική τεχνολογία.

Πιστεύουμε στο μέλλον των κινητήρων εσωτερικής καύσης, πιστεύουμε στα συνθετικά καύσιμα.

Ο Guyton συνέχισε λέγοντας πως οι πελάτες θα αλλάξουν την άποψή τους σχετικά με τους diesel κινητήρες, όταν τεθεί σε ισχύ το φθινόπωρο του 2018, η νέα μέθοδος μέτρησης καυσαερίων και κατανάλωσης καυσίμου WLTP, που θα μετρά με μεγαλύτερη ακρίβεια τις εκπομπές ρύπων, και έτσι τα πλεονεκτήματα των diesel κινητήρων θα γίνουν ακόμα πιο εμφανή.

Τέλος ο Guyton είπε πως η Mazda δεν ετοιμάζει ένα μικρότερο μοντέλο από το Mazda2, μιας και δεν υπάρχει ένα βιώσιμο επιχειρηματικό πλάνο γι’αυτό.