Ντεμπούτο του ηλεκτρικού Byton στην Ευρώπη

Σχετικά άρθρα

Στις αρχές του χρόνου, η Byton παρουσίασε στην CES ένα πρωτότυπο crossover, και μέσα στην εβδομάδα έφερε το αυτοκίνητο στην Ευρώπη και την εβδομάδα σχεδίου του Μιλάνου. Στην παρούσα μορφή το αυτοκίνητο είναι κατά 85% έτοιμο για παραγωγή, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2019, στην Κίνα. Για να φτάσει στο στάδιο της παραγωγής, η Byton ψάχνει για επενδυτές που θα ήθελαν να δώσουν στην εταιρία περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια.

Και μπορεί ο εξωτερικός σχεδιασμός να μην διαθέτει κάτι το εντυπωσιακό, δεν μπορείς να πεις το ίδιο και για το εσωτερικό, καθώς εκεί συναντάμε μια τεράστια οθόνη αφής 1,25 μέτρων (50″), ενώ πάνω στο τιμόνι υπάρχει μια ακόμη οθόνη 8″. Τα καθίσματα μπορούν να περιστραφούν κατά 12 μοίρες, ενώ οι πίσω επιβάτες διαθέτουν και αυτοί τις δικές τους οθόνες. Το αυτοκίνητο υποστηρίζει δίκτυο 5G, χειρονομίες, φωνητικές εντολές, με τις ενημερώσεις λογισμικού να γίνονται over-the-air, όπως συμβαίνει στα μοντέλα της Tesla.

Το ηλεκτρικό SUV έχει μήκος 4,8 μέτρων, πλάτος 1,9 μέτρων και ύψος 1,6 μέτρων, και μηχανικά θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις. Η έκδοση με τον έναν ηλεκτροκινητήρα -στον πίσω άξονα- απόδοσης 272 ίππων θα έχει αυτονομία 400 χλμ, ενώ η έκδοση με τους δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 476 ίππων θα έχει αυτονομία 525 χλμ.

Η εταιρία έχει ιδρυθεί από πρώην υπαλλήλους της BMW, της Nissan και της Tesla, έχει κινεζική χρηματοδότηση και θέλει το μοντέλο να ξεκινήσει τις πωλήσεις του ηλεκτρικού crossover από το 2019, αρχικά από την Κίνα και αργότερα στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Περισσότερα μπορείς να διαβάσεις εδώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα