Τις τιμές πώλησης της νέας A-Class ανακοίνωσε η Mercedes-Benz στη χώρα μας, με την αρχική τιμή του μοντέλου να ξεκινά από τις 32.288 ευρώ στην έκδοση A180d Auto με τον 1.500αρη diesel κινητήρα των 116 ίππων. Η έκδοση A200 που φορά τον 1.400αρη κινητήρα βενζίνης της Renault απόδοσης 163 ίππων με 250 Nm ροπής ξεκινά από τις 32.605 ευρώ. Στη Γερμανία το μοντέλο ξεκινά από τις €30.232.

Αυτές οι δύο βασικές εκδόσεις δεν διαθέτουν όλα εκείνα τα όμορφα στοιχεία και τις προηγμένες τεχνολογίες των πλούσιων εκδόσεων της A-Class, με την πίσω ανάρτηση να αποτελείται όχι από πολλαπλούς συνδέσμων, αλλά από ημιάκαμπτο άξονα.

Φορά φωτιστικά σώματα αλογόνου και απλά πίσω φωτιστικά σώματα, ενώ στο εσωτερικό συναντάμε υφασμάτινες επενδύσεις, ψηφιακό πίνακα οργάνων και σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνες 7″, ενώ δεν υπάρχει ο κρυφός LED φωτισμός, ούτε τα χρωμιομένα διακοσμητικά.

Λίγο πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό διαθέτει η A250 Auto με τον 2,0-λιτρο κινητήρα των 224 ίππων, που φέρει ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων. Η τιμή της ξεκινά από τις 44.120 ευρώ. Σχεδόν όλα τα φουτουριστικά συστήματα που έκαναν εντύπωση στη νέα A-Class τα βρίσκουμε στον πρόσθετο εξοπλισμό.

Ο βασικός εξοπλισμός μεταξύ άλλων διαθέτει: Ενεργή υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, Active Brake Assist, Αερόσακος γονάτων οδηγού, Mercedes-Benz σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης, Μονάδα επικοινωνιών (LTE) για τη χρήση υπηρεσιών Mercedes me connect, Χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι, CRUISE CONTROL – Σύστημα ρύθμισης ταχύτητας, THERMATIC – σύστημα κλιματισμού, Προεγκατάσταση ψηφιακού ραδιοφώνου, DYNAMIC SELECT, Δερμάτινο τιμόνι νέας γενιάς με πλήκτρα αφής και ενσωματωμένο Cruise Control Τιμόνι νέας γενιάς με πλήκτρα αφής και ενσωματωμένο Cruise Control, Touchpad με κομψή σχεδίαση, MBUX σύστημα πολυμέσων CONNECT 20, Πακέτο Style, Ζάντες αλουμινίου (16″) 40.6 cm, σχεδιασμός 5 διπλών ακτίνων, Πακέτο άνεσης καθισμάτων, Σύστημα προστασίας πεζών, Πακέτο φωτισμού και ορατότητας, Υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρα βροχής.

Πως τις βρίσκεις τις τιμές; Θα έδινες 32.288 ευρώ για την βασική έκδοση, χωρίς να προσθέσω κόστη μεταφοράς, πινακίδων, χρώματος κτλ, ξέροντας πως θα πάρεις ένα αυτοκίνητο με ημιάκαμπτο άξονα;