Τα αυτοκίνητα της Toyota θα επικοινωνούν μεταξύ τους

Σχετικά άρθρα

Η Toyota σχεδιάζει να ξεκινήσει από το 2021 την πώληση οχημάτων της στις ΗΠΑ που θα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους, αλλά και με υποδομές, σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας ασύρματη τεχνολογία μικρής εμβέλειας, DSRC (Dedicated Short-Range Communications), όπως την ονομάζει, έχοντας ως στόχο την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Το Υπουργείο Μεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών πιστεύει ότι η V2V τεχνολογία στα οχήματα θα κάνει την οδήγηση πολύ πιο ασφαλή, κάτι θα μειώσει τους ετήσιους θανάτους από τροχαία ατυχήματα κατά 1.000 και τα τροχαία ατυχήματα κατά εκατοντάδες χιλιάδες. Γι’αυτό και επιθυμία του είναι όλα τα αυτοκίνητα να επικοινωνούν μεταξύ τους μέχρι το 2023.

Η Vehicle-to-Vehicle τεχνολογία, επιτρέπει τα οχήματα να ανταλλάσσουν αυτόματα πληροφορίες μεταξύ τους, με το Υπουργείο να αναφέρει πως προτείνει η επικοινωνία αυτή να γίνεται σε αυτοκίνητα που βρίσκονται έως και 300 μέτρα μακριά, ακόμη και ανάμεσα σε αυτά που δεν είναι ορατά από τον οδηγό. Κάθε όχημα δεν θα έχει μια συγκεκριμένη ταυτότητα, με τις μεταδόσεις να μην περιλαμβάνουν προσωπικές πληροφορίες, και έτσι δεν γεννούνται ανησυχίες για την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των οδηγών. Το σύστημα θα λειτουργεί συνεπικουρικά με τις υπάρχουσες τεχνολογίες ασφαλείας π.χ το ενεργό cruise control του αυτοκινήτου σου θα γνωρίζει πότε σταμάτησε η κυκλοφορία μπροστά από το όχημα, έτσι ώστε να μπορέσει να αντιδράσει γρηγορότερα στη συγκεκριμένη κατάσταση. Επίσης η V2V επικοινωνία, κάνει ευκολότερη τη λειτουργία των αυτόνομων οχημάτων.

Audi connect

Η NHTSA υπολογίζει πως ο εξοπλισμός που χρειάζεται η V2V τεχνολογία αλλά και οι υποδομές που απαιτούνται, θα προσθέσουν κόστος από 341 έως 350 δολάρια ανά αυτοκίνητο το 2020, με το κόστος αυτό να μειώνεται στα 209 έως 235 δολάρια το 2058. Σύμφωνα με την NHTSA, η τεχνολογία θα εξοικονομήσει από 54,7 έως 74 δισ. δολάρια λόγω της βελτιωμένης ασφάλειας που θα παρέχει.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πωλούν τα δεδομένα των οδηγών στις ασφαλιστικές εταιρίες

Τα νέα αυτοκίνητα γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια που έχεις πάει στο παρελθόν και μάλιστα μοιράζονται όλα αυτά τα ευαίσθητα δεδομένα με τις εταιρίες που...
Autoblog.gr