Αύξηση κερδών για την Porsche το α΄ τρίμηνο

Σχετικά άρθρα

H Porsche AG κατέγραψε περαιτέρω αύξηση των παραδόσεων, του κύκλου εργασιών και του λειτουργικού της αποτελέσματος στο α’ τρίμηνο του οικονομικού έτους 2018. Η εταιρεία πραγματοποίησε παραδόσεις περίπου 63.500 οχημάτων (+6%), ενώ ο κύκλος εργασιών της αυξήθηκε στα 5,9 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε αύξηση 8%. Το λειτουργικό αποτέλεσμα ανήλθε συνολικά στα 976 εκατ. ευρώ (+1%), ενώ το λειτουργικό περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε στο 16,4%.

Αυτό το επιτυχημένο α’ τρίμηνο αποτελεί μια συμπαγή βάση για τους επόμενους μήνες,

λέει ο Lutz Meschke, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου με αρμοδιότητα τους τομείς της Χρηματοδότησης και της Πληροφορικής της Porsche AG.

Ο κ. Meschke πιστεύει ότι οι αυξημένοι όγκοι πωλήσεων, οι επιδράσεις του μείγματος προϊόντων και η θετική πορεία τομέων πέραν αυτών που αφορούν αποκλειστικά σε οχήματα, όπως ο τομέας των υπηρεσιών After Sales και οι συμβουλευτικές υπηρεσίες που παρέχονται από την MHP και την Porsche Consulting – ήταν παράγοντες που συνέβαλαν στο σύνολό τους στο αποτέλεσμα. Από την άλλη πλευρά, τα υψηλά επίπεδα επενδύσεων στο μέλλον δημιούργησαν οικονομικές πιέσεις, οι οποίες επιδεινώθηκαν από τις δυσμενείς συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Ο Oliver Blume, Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Porsche AG:

Το πολύ καλό αποτέλεσμα έρχεται να επιβεβαιώσει την ορθότητα της προϊοντικής στρατηγικής που ακολουθούμε. Οι νέες γενιές της Panamera και της Cayenne αποδείχθηκαν δημοφιλείς στους πελάτες μας, όπως και τα νέα μοντέλα της 911 GT.

Όμως ο κ. Blume θεωρεί επίσης ότι πολύ σημαντική είναι και η σχέση ανάμεσα στην κερδοφορία και την κοινωνική ευθύνη:

Για εμάς, το θέμα δεν είναι να σπάμε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, Θέλουμε να πετυχαίνουμε ανάπτυξη που δημιουργεί αξία – με υγιή κέρδη και ασφαλείς θέσεις εργασίας.

Στο τέλος του α’ τριμήνου, το προσωπικό της εταιρείας ανερχόταν σε 30.335 άτομα. Ένα χρόνο νωρίτερα, το προσωπικό της Porsche δεν ξεπερνούσε τα 28.249 άτομα (+7%).

Θέλουμε να εξελιχθούμε από μια κλασική εταιρεία κατασκευής οχημάτων σε μια εταιρεία που προσφέρει με επιτυχία αποκλειστικές και sport λύσεις κινητικότητας. Για να πετύχουμε τον στόχο αυτόν, συνεχίζουμε να επενδύουμε με πολύ εντατικούς ρυθμούς. Αλλά ακόμα και σε αυτήν την περίοδο μετασχηματισμού, στόχος μας είναι να διατηρήσουμε απόλυτα την κερδοφορία μας,

τονίζει ο κ. Meschke. Ο στρατηγικός στόχος της εταιρείας για κέρδη 15% αναμένεται να επιτευχθεί και πάλι στο πλήρες οικονομικό έτος 2018. Η Porsche εκτιμά ότι η επόμενη τόνωση των πωλήσεών της θα προκύψει όταν λανσαριστεί στην αγορά η Mission E, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό sport αυτοκίνητο της εταιρείας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...

Ανανεωμένη Porsche Cayenne GTS με 500 άλογα

Την ανανεωμένη έκδοση της Cayenne GTS παρουσιάζει η Porsche με το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις από τους νέους προφυλακτήρες, από τα...

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...