Η Porsche άσκησε προσφυγή εναντίον της κατάσχεσης φακέλων και εγγράφων από τους εισαγγελείς κατά τη διάρκεια της εφόδου της περασμένης εβδομάδας σε δέκα κτίρια της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Βάδη Βυρτεμβέργη και τη Βαυαρία, λόγω του Dieselagate.

Οι εισαγγελείς πήραν άγνωστο αριθμό φακέλων της Porsche κατά τις έρευνες που πραγματοποίησαν περίπου 160 υπάλληλοι στις 18 Απριλίου στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με το Dieselgate.

Την περασμένη εβδομάδα, η γερμανική αστυνομία συνέλαβε τον επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης κινητήρων της Porsche. Τοπικό δικαστήριο θα αναλάβει τώρα να αποφασίσει εάν οι εισαγγελείς της Στουτγάρδης έχουν το δικαίωμα να επεξεργαστούν τα κατασχεθέντα αρχεία, είπε εκπρόσωπος των εισαγγελέων, προσθέτοντας ότι η Porsche έχει το δικαίωμα να υποβάλει καταγγελία αν το δικαστήριο υποστηρίζει την κατάσχεση.

Η Porsche δήλωσε ότι η μεγάλη ποσότητα φακέλων που κατασχέθηκε από τους εισαγγελείς, η οποία περιελάμβανε επίσης εμπιστευτικά στοιχεία για τους δικηγόρους της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς και πληροφορίες άσχετες με τις έρευνες, την οδήγησαν να υποβάλει προσφυγή κατά των κατασχέσεων. Η Porsche τόνισε πως συνεργάζεται πλήρως με τις αρμόδιες αρχές και ενδιαφέρεται στην επίλυση του θέματος.