Το μικρότερο ποσοστό των ατυχημάτων αφορούν τον αυτοκινητόδρομο, αφού όλοι οι οδηγοί έχουν την ίδια κατεύθυνση, οι εμπρός τροχοί «κοιτούν» μπροστά, ενώ υπάρχει και το διαχωριστικό τείχος που χωρίζει τα δύο ρεύματα, προκειμένου οι οδηγοί της μια κατεύθυνσης να μην περνούν στο αντίθετο ρεύμα. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει πως δεν βλέπουμε συγκρούσεις στον αυτοκινητόδρομο, διότι απρόσεκτοι οδηγοί υπάρχουν παντού.

Ένας από αυτούς πρωταγωνιστεί στο παρακάτω video, καθώς θέλει να αλλάξει λωρίδα, αλλά δεν ελέγχει αν πίσω του έρχεται κάποιο όχημα. Έτσι ο οδηγός που έρχεται χάνει τον έλεγχο και χτυπάει το αυτοκίνητο που βρίσκεται δεξιά του, το οποίο με τη σειρά του χτυπά ένα μικρό φορτηγάκι, αλλά αυτό διατηρεί την πορεία του, δίχως να γνωρίζουμε αν υπήρξαν τραυματισμοί.

Επίσης, κάτι εξίσου κακό είναι να κινείσαι όπως ο τύπος παρακάτω, που οδηγεί λες και τον κυνηγούν να τον σκοτώσουν, αγνοώντας πιθανώς ότι ένα μικρός λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο για τον ίδιο και για τους αθώους οδηγούς που θα είχαν την ατυχία να βρεθούν στον δρόμο του.