17 πολιτείες μηνύουν την Ομοσπονδιακή Περιβαλλοντική Αρχή για την χαλάρωση στις νόρμες των ρύπων

Σχετικά άρθρα

Τον προηγούμενο μήνα η Ομοσπονδιακή Περιβαλλοντική Αρχή (Environmental Protection Agency, εφεξής EPA), ανακοίνωσε πως οι στόχοι για την κατανάλωση καυσίμου που είχε θεσπίσει η προηγούμενη κυβέρνηση, του Barack Obama, είναι μη εφαρμόσιμοι και αναστέλλονται.

Η προηγούμενη κυβέρνηση, των Δημοκρατικών, είχε θεσπίσει ως στόχο κατανάλωσης για τον στόλο μιας εταιρείας τα 50 μίλια ανά γαλόνι (5,6 λίτρα/100 χλμ) για το 2026. H κυβέρνηση του Donald Trump (Ρεπουμπλικάνοι) είχαν υποσχεθεί πως δεν θα αφήσουν τέτοιου είδους κανονισμούς να καταστρέψουν την αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία, που εδώ και χρόνια πλήττεται έχοντας δημιουργήσει ορδές απογοητευμένων ανέργων. Επιπλέον τα 5,6 λίτρα/100 χλμ είναι τα μισά σε σχέση με την σημερινή κατανάλωση, που είναι 25 μίλια ανά γαλόνι (11,3 λίτρα/100 χλμ), οπότε ο στόχος κρίνεται υπερβολικά αισιόδοξος και θεωρούν πιο ρεαλιστικό να θεσπιστεί ένας στόχος στα 37 μίλα ανά γαλόνι (7,6 λίτρα/100 χλμ).

Πέραν του ότι δεν έχει νόημα να θέτονται στόχοι απλησίαστοι, οι υπερβολικά φιλόδοξοι στόχοι οδηγούν σε μεγάλα κόστη εξέλιξης ή και τεχνάσματα. Το αποτέλεσμα είναι πως τα αυτοκίνητα γίνονται ακριβότερα και ο στόλος ανανεώνεται με αργότερους ρυθμούς, οπότε στην πράξη κυκλοφορούν πιο ρυπογόνα οχήματα. Τουλάχιστον αυτή είναι η γραμμή σκέψης της EPA, αλλά όστις φαίνεται δεν έπεισε τους επικριτές του Trump κι έτσι 17 πολιτείες, κυρίως προπύργια των Δημοκρατικών, ξεκίνησαν να μηνύουν την EPA γι’αυτήν της την αναθεώρηση, κατηγορώντας την για περιβαλλοντολογική μειοδοσία.

Οι κατασκευαστές με την σειρά τους φαίνεται να συμφωνούν με την γραμμή Trump αφού χαμηλότερες προδιαγραφές σημαίνει ευκολότερες πωλήσεις μεγάλων και άρα πιο κερδοφόρων οχημάτων.

ΠηγήGov.ca.gov

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...