Η Ford τείνει να αναπτύσσει αρκετά εντυπωσιακές τεχνολογίες, που δυστυχώς δεν παίρνουν το δρόμο τους για μαζική παραγωγή. Πρόσφατα αποκάλυψε μια άλλη συσκευή που εμπίπτει στην κατηγορία αυτή, και την ονομάζει “Feel the View”. Αυτή επιτρέπει στους τυφλούς να πάρουν μια ιδέα για το τι είναι έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου, και το κάνει αυτό με έξυπνο τρόπο, δημιουργώντας κραδασμούς στο τζάμι.

Η συσκευή τοποθετείται στην κορυφή του παραθύρου και διαθέτει μια κάμερα που βλέπει έξω. Πατώντας ένα κουμπί, το σύστημα τραβάει μια φωτογραφία της θέας εκτός αυτοκινήτου. Αυτή η εικόνα μετατρέπεται σε ασπρόμαυρη, και οι διαφορετικές αποχρώσεις μετατρέπονται σε διαφορετικά επίπεδα δόνησης. Η συσκευή παρακολουθεί επίσης το δάκτυλο του ατόμου με προβλήματα όρασης και δονείται διαφορετικά καθώς το δάκτυλό του περνά πάνω από διαφορετικά μέρη της εικόνας σαν να προβάλλεται στο παράθυρο. Εκτός από τις δονήσεις, η συσκευή διαθέτει τεχνολογία που της επιτρέπει να αναγνωρίζει τα βασικά στοιχεία της φωτογραφίας, παρέχοντας και μια ηχητική περιγραφή.

Μόνο μπράβο μπορείς να πεις από τέτοιες προσπάθειες, και θα ήταν εξαιρετικό να υπάρχει στην λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού.