385.000 τα ανασφάλιστα. Στο Taxis τα πρόστιμα

Σχετικά άρθρα

Νέα διασταύρωση για τα ανασφάλιστα οχήματα πραγματοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με βάση τα στοιχεία για τα κυκλοφορούντα ΙΧ αυτοκίνητα που έχουν οι εφορίες, το υπουργείο Οικονομικών αλλά και τα δεδομένα των ασφαλιστικών εταιρειών.

Ανακοινώσεις αναμένονται από την ΑΑΔΕ στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας οπότε και θα κληθούν οι κάτοχοι των αυτοκινήτων που βρέθηκαν ανασφάλιστα να προχωρήσουν στην ασφάλιση των οχημάτων τους, ώστε να αποφύγουν τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος.

Αυξήθηκαν τα ασφαλισμένα το πρώτο τετράμηνο του έτους

Κατά 95.927 αυξήθηκαν το πρώτο τετράμηνο του 2018 τα ασφαλισμένα οχήματα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο πρόεδρος της επιτροπής Αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Δημήτρης Ζορμπάς, στην σελίδα του στο Facebook.

Ειδικότερα τα ασφαλισμένα οχήματα ανήλθαν στις 30 Απριλίου 2018 στα 6.104.684 από 6.000.757 που εμφανίζονται στην αρχή του έτους. Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Δευτέρα 30/4 έγινε διασταύρωση στα στοιχεία από τις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ, του υπουργείου Μεταφορών και των ασφαλιστικών εταιριών, από την οποία προέκυψε ότι 385.000 οχήματα κινούνται παράνομα στους δρόμους, χωρίς ασφάλιση.

Έρχονται τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα

Στο μεταξύ σε επιστολές ασφαλιστικών εταιρειών προς τους πελάτες τους, σημειώνεται ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διασταυρώσεις στοιχείων σχετικά με τα ανασφάλιστα οχήματα και θα προχωρήσει η πιστοποίηση των οδηγών.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η έκδοση και αποστολή των προστίμων σε όσους διαπιστώθηκε ότι τελικά δεν είχαν εξοφλήσει το ασφαλιστήριο για το όχημά τους.

Τα πρόστιμα θα αναρτηθούν στη σελίδα του TaxisNet, για κάθε οδηγό – ιδιοκτήτη. Προκειμένου να μπορέσει ο ιδιοκτήτης του ΙΧ να ασφαλίσει το όχημά του, εφόσον έχει εκδοθεί πρόστιμο σε βάρος του, θα πρέπει να πληρώσει πρώτα το πρόστιμο.

Συγκεκριμένα, τα πρόστιμα διαμορφώνονται ως εξής:

Μοτοσυκλέτες

  • Έως 250 κυβικά: Πρόστιμα 100 ευρώ
  • Ανω των 250 κυβικών: Πρόστιμα 150 ευρώ

Αυτοκίνητα

  • Ως 1.000 κυβικά: Πρόστιμα 200 ευρώ
  • Ανω των 1.001 κυβικών: Πρόστιμα 250 ευρώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στα 360 kW ο ισχυρότερος ταχυφορτιστής στην Ελλάδα

Ο ΣΕΑ στον Κορινό, που βρίσκεται στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, διαθέτει πλέον τον ισχυρότερο DC ταχυφορτιστή στην Ελλάδα, ο οποίος ανήκει στο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών...

Ο ΣΕΑΑ προτείνει τη μείωση του ποσού της επιδότησης για την αγορά ηλεκτρικού ώστε να αυξηθούν οι δικαιούχοι

Με την κυβέρνηση να ετοιμάζει τον 3ο κύκλο του προγράμματος "Κινούμαι Ηλεκτρικά" που αφορά την επιδότηση για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων...

Οι τιμές των BYD Atto 3 και Seal στην Ελλάδα

Ανακοινώθηκαν οι τιμές των BYD Atto 3 και Seal στην Ελλάδα, με το πρώτο να ξεκινά από τις 37.990 ευρώ και το δεύτερο από...
Autoblog.gr