Το πρώτο αμιγώς αυτόνομο μοντέλο της Audi θα προσφέρεται στην αγορά από το 2021. Το μοντέλο θα βασίζεται στο Audi Aicon Concept που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του 2017 και ξεχώρισε επειδή δεν είχε τιμόνι και πεντάλ.

Η Audi έκανε την επιβεβαίωση στο περιθώριο της ετήσιας γενικής συνέλευσης της, μη αποκαλύπτοντας ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες για το μοντέλο. Το τετράθυρο πρωτότυπο φέρει πολλές καινοτομίες στο σύστημα μετάδοσης κίνησης, στην ανάρτηση, στη ψηφιοποίηση και στη κινητικότητα.

Το μήκος του είναι μεγαλύτερο από 5 μέτρα (5,44 μέτρα), το πλάτος του ξεπερνά τα 2 μέτρα (2,1 μέτρα), το ύψος το 1,5 μέτρο, έχοντας μεταξόνιο 3,47 μέτρα, καθιστώντας το μεγαλύτερο από το A8L, με τον coupe σχεδιασμό του να έχει δυναμικά και φουτουριστικά στοιχεία. Έχει ακτίνα περιστροφής μόλις 8,5 μέτρων, διαθέτοντας προηγμένα LED φωτιστικά σώματα που κάνουν την νύχτα-μέρα και στο 2+2 εσωτερικό ξεχωρίζει η απουσία του τιμονιού και των πεντάλ και οι πολλές ψηφιακές οθόνες που καλύπτουν κάθε άκρη του.

Υπάρχουν δερμάτινες επενδύσεις, ξύλινα διακοσμητικά με τον χώρο αποσκευών να αγγίζει τα 660 λίτρα. Ένα από τα πιο προηγμένα χαρακτηριστικά του εσωτερικού είναι ο τρόπος με τον οποίο οι επιβάτες αλληλεπιδρούν με τα συστήματα. Υπάρχει απτικό σύστημα, φωνητικός έλεγχος και σύστημα παρακολούθησης των ματιών των επιβατών.

Κίνηση παίρνει από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 260 kW (354 ίππων) με 550 Nm ροπής. Κάθε κινητήρας είναι τοποθετημένος ανά τροχό και όλοι είναι εστιασμένοι στην αυτονομία, που φτάνει τα 800 χλμ και όχι στη γρήγορη επιτάχυνση. Οι μπαταρίες φορτίζουν κατά 80% μέσα σε λιγότερο από 30 λεπτά με χρήση ταχυφορτιστή 800 volt.