Πριν περίπου δύο μήνες, η Honda παρουσίασε το νέο Insight, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Αμερικής στις αρχές του καλοκαιριού. Σήμερα, η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η παραγωγή του μοντέλου στο εργοστάσιο της στην πόλη Greensburg, της Indiana στις Η.Π.Α.

Η Honda επένδυσε 61,5 εκατομμύρια δολάρια στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, καθώς και σε αυτό στο Ohio, εκεί όπου συναρμολογούνται τα μέρη του υβριδικού συστήματος του μοντέλου. Πιο συγκεκριμένα στο πρώτο εργοστάσιο επενδύθηκαν 32,5 εκατομμύρια δολάρια ώστε να αυξηθεί η συνολική παραγωγή του, ενώ στο δεύτερο η επένδυση -ύψους 29 εκατομμυρίων δολαρίων- αφορά την επίβλεψη της παραγωγής των ηλεκτροκινητήρων του Insight.

Η νέα, τρίτη, γενιά του μοντέλου, τοποθετείται πάνω από το Civic sedan και εξοπλίζεται με LED φωτιστικά σώματα, ψηφιακό πίνακα οργάνων, οθόνη αφής 8″ και την σουίτα τεχνολογίας ασφαλείας Honda Sensing. Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto.

Μηχανικά διαθέτει ένα υβριδικό σύστημα 151 ίππων με 267 Nm ροπής που συνδυάζει έναν 1,500αρη κινητήρα βενζίνης και έναν ηλεκτροκινητήρρα με μπαταρία ιόντων λιθίου, με το σύνολο να καταναλώνει λιγότερο από 4,28 λίτρα/100 χλμ.

Το σύστημα διαθέτει τρία προγράμματα λειτουργίας, τα Normal, Econ και Sport. Η Honda έχει ως στόχο τα 2/3 των παγκόσμιων πωλήσεών της έως το 2030 να είναι από ηλεκτροκίνητα μοντέλα.