Η Rolls-Royce προσφέρει σήμερα μονάχα V12 κινητήρες, αλλά μέχρι το 2040 θα προσφέρει μονάχα ηλεκτροκινητήρες. Αυτό δήλωσε ο CEO της Rolls-Royce, Torsten Müller-Otvos, ο οποίος είπε πως η απόφαση αυτή οφείλεται στις όλο και αυστηρότερες νόρμες εκπομπών ρύπων.

Η βρετανική εταιρεία θα προσφέρει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο μέσα στην επόμενη δεκαετία. Το πρώτο μοντέλο της βρετανικής εταιρίας που θα αποκτήσει ηλεκτρική έκδοση θα είναι η Phantom, της οποίας η πλατφόρμα μπορεί να υποστηρίξει ηλεκτροκινητήρες.

Ο CEO της Rolls-Royce είπε πως πήραν την απόφαση να μην ασχοληθούν με τα υβριδικά αυτοκίνητα, αλλά να μεταβούν απευθείας στα ηλεκτρικά, συμπληρώνοντας πως τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης αποτελούν το μέλλον της αυτοκίνησης και πως οι πελάτες της εταιρίας δεν πρέπει να συμβιβαστούν με την υβριδική τεχνολογία.

Η ηλεκτροκίνηση είναι ο δρόμος προς τα εμπρός και δεν υπάρχει το βήμα της υβριδοποίησης για εμάς. Οι ηλεκτροκινητήρες είναι το μέλλον και δεν κάνουμε λάθος. Υπάρχει μια στιγμή, που για την ώρα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, που οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα αποτελούν παρελθόν. Αυτό θα πάρει πολύ καιρό, αλλά θα συμβεί.

Η υβριδοποίηση είναι μια τάση της εποχής και δεν είναι τόσο επαναστατική για μια εταιρία σαν την Rolls-Royce και για τους πελάτες της.

Τέλος ο CEO της Rolls-Royce είπε πως ετοιμάζουν αυτόνομη τεχνολογία, παρότι αυτή για την ώρα δεν είναι στις προτεραιότητές τους, μιας και οι πελάτες της δεν οδηγούν οι ίδιοι τα αυτοκίνητα, αφού έχουν σοφέρ.