Η Ford ανακοίνωσε σήμερα την επένδυση 200 εκατομμυρίων ευρώ και τη δημιουργία 1.500 νέων θέσεων εργασίας για την παραγωγή ενός δεύτερου μοντέλου στο εργοστάσιό της, στην Κραϊόβα της Ρουμανίας.

Προς το παρόν, στο εργοστάσιο της Κραϊόβα κατασκευάζεται το EcoSport για την ευρωπαϊκή αγορά και ο χιλιάρης EcoBoost κινητήρας της Ford. Το δεύτερο μοντέλο και η έναρξη παραγωγής του θα επιβεβαιωθούν όταν πλησιάζει το λανσάρισμα. Ο Steven Armstrong, president & CEO, Ford Ευρώπης, Μέσης Ανατολής & Αφρικής είπε:

Αυτή η νέα επένδυση προάγει την εξελισσόμενη γκάμα συναρπαστικών νέων μοντέλων μας Ευρωπαϊκής παραγωγής και συνεχίζει τη μεταμόρφωση του εργοστασίου μας στην Κραϊόβα.

Η προσθήκη του δεύτερου οχήματος αποτελεί απόδειξη της λειτουργικής ευελιξίας του εργοστασίου μας στην Κραϊόβα και υποδηλώνει τις ισχυρές συνεργασίες που έχουμε με τοπικούς προμηθευτές και την κοινότητα.

Η συνολική επένδυση της Ford στις δραστηριότητες παραγωγής της στη Ρουμανία – συμπεριλαμβανομένης της επένδυσης των 200 εκατομμυρίων ευρώ που ανακοινώθηκε σήμερα – είναι σχεδόν 1.5 δις ευρώ από το 2008 που απέκτησε το εργοστάσιο της Κραϊόβα. Ανάμεσα στις σημαντικές, πρόσφατες αναβαθμίσεις είναι η εγκατάσταση περισσοτέρων των 550 ρομπότ με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης και της ποιότητας στο βαφείο, στο φανοποιείο και στα τμήματα διακόσμου και πλαισίου.

Για την υποστήριξη της παραγωγής του νέου οχήματος, η Ford Romania σκοπεύει να προσλάβει περίπου 1.500 άτομα (ανειδίκευτο και εξειδικευμένο προσωπικό) για μία τρίτη βάρδια, αυξάνοντας έτσι το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό των 4.400 εργαζομένων στις κορυφαίες εγκαταστάσεις συναρμολόγησης οχημάτων και κινητήρων. Σαν αποτέλεσμα, ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων θα φτάσει τους 5.900.

Η αναμενόμενη αύξηση της παραγωγής οχημάτων στην Κραϊόβα δίνει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στις τρέχουσες συζητήσεις μεταξύ της Ford και της Ρουμανικής κυβέρνησης. Η επένδυση στο μέλλον της Κραϊόβα αποδεικνύει την εμπιστοσύνη της Ford στις υποσχέσεις της Ρουμανικής κυβέρνησης για την υλοποίηση σημαντικών αναβαθμίσεων στην υποδομή και βελτιώσεων στον τομέα logistics, που είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας των εκεί δραστηριοτήτων παραγωγής της μάρκας. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση θα υπονόμευε σημαντικά τις προσπάθειες της Ford και των προμηθευτών της για τη μεταφορά αυξημένου όγκου οχημάτων και εξαρτημάτων.

  • SAMURAI-66

    οι πρωην χωρες του συμφωνου της βαρσοβιας η μια μετα την αλλη γινονται οικονομικες δυναμεις υπολογισιμες και μεσα στης ισχυρες στην ευρωπη…αυτες που την δεκαετια του 1990-2000 της βλεπαμε εμεις οι εξυπνοι ρωμιοι και γελαγαμε…και απολαμβανουν εμπιστοσυνη απο τους επενδυτες που τρεχουν στο εδαφος τους να χτισουν νεες βιομηχανιες.
    Την ιδια στιγμη που η πιστη γατουλα ελλαδα ενταγμενη στα δυχτια του νατο απο το τελος του δευτερου παγκοσμιου πολεμου μεχρι σημερα και της ευρωπαικης ενωσης απο το 1980 φυλλορροει κατακριμνηζεται και αποσυντιθετε σαν εθνος παραγωγικα βιομηχανικα και σε πληθυσμιακα επιπεδα με ρυθμους ταχυτατους…..δυστυχια μας!

  • Chris

    Βουλγαρία, Ρουμανία, Τσεχία όλες γίνονται δυνατές σε βιομηχανία, εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου, το τσίρκο που μας κυβερνά δε θέλει τέτοιες επενδύσεις