Μετά το Ντουμπάι και η πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως θα προσφέρει ηλεκτρονικές πινακίδες αυτοκινήτων. Το πρόγραμμα που ξεκίνησε πιλοτικά, επιτρέπει σε όποιον οδηγό το επιθυμεί να αγοράσει μια ψηφιακή πινακίδα κυκλοφορίας, η οποία κοστίζει 699 δολάρια.

Στη τιμή αυτή δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος εγκατάστασης αλλά και ένα μηνιαίο πάγιο 7 δολαρίων. Όσοι επιλέξουν μια ψηφιακή πινακίδα μπορούν να κατοχυρώσουν το αυτοκίνητό τους online, χωρίς να χρειάζεται να μεταβούν στο τμήμα μεταφορών της περιοχής τους. Οι πινακίδες χρησιμοποιούν την τεχνολογία ePaper, την ίδια που συναντάμε στο Amazon Kindle.

Όταν το όχημα είναι σταματημένο, οι ιδιοκτήτες τους μπορούν να προβάλλουν διάφορα μηνύματα μέσω της πινακίδας, με τον αριθμό της πινακίδας να συνεχίζει να προβάλλεται, αλλά θα είναι μικρότερος και θα βρίσκεται τοποθετημένος στην πάνω δεξιά γωνία.

Η πινακίδα διαθέτει σύστημα GPS που επιτρέπει στον ιδιοκτήτη αλλά και στην αστυνομία να εντοπίσει ένα κλεμμένο όχημα, με τον ιδιοκτήτη μέσω μιας εφαρμογής να μπορεί να καταγράφει τα δεδομένα των ταξιδιών του, όπως ο χρόνος οδήγησης, η απόσταση κτλ. Επίσης αν κάποιος ιδιοκτήτης αυτοκινήτου που έχει ψηφιακή πινακίδα, αποφασίσει να το πουλήσει, τότε μπορεί online να μεταφέρει την κυριότητα του αυτοκινήτου.

Οι αρχές της Καλιφόρνια αναμένουν πως μόλις το 1% των αυτοκινήτων της πολιτείας, δηλαδή κοντά στις 175.000 οχήματα, θα διαθέτουν ψηφιακές πινακίδες κυκλοφορίας.